Naše  Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Više o kolačićima pročitajte ovdje " Pravila privatnosti ".

Kategorije / Proizvodi

Computherm proizvodi - "B" serije

Odgovori na česta pitanja o Computherm proizvodima "B" serije.


IZBOR TERMOSTATA:                Computherm B300                 Computherm B300RF 


.

COMPUTHERM B300

 

Kako radi COMPUTHERM B300 Wi-fi termostat?

Bežični sobni termostat COMPUTHERM B300 posebno je dizajniran za sustave grijanja ili hlađenja. Termostat povezuje vaš smartphone, laptop ili računalo s uređajem koji želite daljinski upravljati. Pomoću B300 možete postaviti kućnu temperaturu od sat vremena do sat vremena i moći ćete ga postaviti i kontrolirati preko interneta. Žičani toplinski senzor prenosi izmjerene podatke na spojeni B300. Uključivanje / isključivanje kontroliranog uređaja omogućuje održavanje stalne, ugodne temperature, a izbjegavajući nepotrebne gubitke energije. Osim toga, termostat se također može koristiti za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti i isključiti napajanjem i povratkom energije.

Da li B300 smanjuje ukupni iznos vašeg računa?

Pomoću B300 možete postaviti željenu temperaturu tijekom dana i noći. Tako ćete uvijek imati potrebnu temperaturu u vašem domu. Pruža udobnost bez nepotrebne energije. Uvijek koristite onoliko energije koliko vam je potrebno kako biste uštedjeli do 30% troškova grijanja.

Koje vrste uređaja možete kontrolirati pomoću B300?

Sobni termostat tipa COMPUTHERM B300 dizajniran je za nadzor nad glavnom većinom kotlova i klima uređaja u Hrvatskoj. Jednostavno povezivanje s bilo kojim dvostrukim sobnim termostatom s priključnom točkom za plinski kotao ili klima uređaj, bez obzira na to ima li upravljački krug od 24 V ili 230 V. Osim toga, termostat se također može koristiti za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti i isključiti napajanjem i povratkom energije.

Može se koristiti s B300 klima uređajima?

B300 se može koristiti za upravljanje grijanjem, ali i za upravljanje klimatizacijom. Možete se prebacivati između različitih načina na izborniku za podešavanje termostata.

Koristi li se B300 samo za kontrolu grijanja?

Ne, aparat može upravljati sustavom za hlađenje i navodnjavanje i garažnim vratima, ili u osnovi bilo kojem uređaju koji se može koristiti samo u funkciji prekidača za uključivanje / isključivanje. Možete se prebacivati između različitih načina na izborniku za podešavanje termostata.

Koja vrsta baterije/napajanja je potrebna za rad B300?

Za upravljanje termostatom potrebno je napajanje od 230 V.

Gdje mogu kupiti Computherm B300?

Obratite se svom distributeru za ovaj proizvod. Popis naših partnera za preprodaju možete pronaći na adresi http://quantrax.hu/viszontelado-partnereink/

Gdje pronaći upute za uporabu?

Možete pristupiti instalaciji i korisničkom priručniku za B300 na stranici sa detaljima proizvoda u PDF formatu " Uputstvo za instalaciju i upotrebu"

Gdje preuzeti B300 mobilnu aplikaciju?

Ako upotrebljavate operativni sustav Android, možete preuzeti aplikaciju iz Trgovine Google Play. Ako upotrebljavate iOS, možete preuzeti aplikaciju iz iTunes trgovine. Naziv aplikacije: COMPUTHERM B Series.

Koliko se B300 uređaja može kontrolirati iz profila?

Bilo koji broj uređaja. Svi B300 termostati koje priključujete mogu se dodati u Vaš profil i mogu se kontrolirati iz Vašeg profila.

Dali više termostata tipa B300 u istom stanu ometaju rad jedan drugom?

Ne. Svaki termostat posjeduje vlastiti kôd koji jamči siguran i besprijekoran rad uređaja. Kao rezultat toga, praktički se bilo koji broj uređaja može koristiti u neposrednoj blizini, bez ikakvih problema s komunikacijom uređaja.

Trebate li zaista koristiti Wi-Fi vezu s pristupom Internetu za korištenje B300?

Da biste postavili i konfigurirali uređaj, potrebna vam je Wi-Fi veza s pristupom Internetu, ali vaš uređaj i dalje će raditi s Internetom i Wi-Fi vezom prema vašim željama. Međutim, Wi-Fi veza s Internetom preporučuje se za praktičnu upotrebu uređaja.

Kako ćete znati povezati uređaj?

Detaljne informacije potražite u uputama za uporabu na stranici u detaljima proizvoda  -  ili pogledajte video instalaciju i korištenje ovog proizvoda: https://youtu.be/pWVDU8jUkCM 

Kako možete ponovno pokrenuti B300?

Pritisnite i držite crnu tipku na uređaju 3-5 sekundi. Plava LED lampica počinje brzo treptati, što znači da je uređaj uspješno pokrenut i "podešen" kada uređaj čeka ponovno konfiguriranje.

Gdje se nalazi senzor toplinskog termostata i njegova središnja jedinica?

Senzor temperature termostata bi trebao biti smješten u prostoriji koja se koristi za stalno ili za vrijeme produženog boravka u prostoriji, u smjeru prirodnog kretanja zraka. Njegova optimalna lokacija je visina 1,5 m od razine poda.

Centralna jedinica COMPUTHERM B300 termostata trebala bi biti instalirana u blizini kotla, zaštićena od vlage i topline. Prilikom odabira mjesta središnje jedinice, imajte na umu da se širenje radijskih valova može uzrokovati uporabom glomaznih metalnih predmeta (npr. Kotlova, rezervoarskih spremnika itd.) metalne konstrukcije mogu nepovoljno utjecati na njih. Ako je moguće osigurati Wi-Fi vezu bez smetnji, instalirajte centralnu jedinicu od kotla i drugih velikih metalnih konstrukcija na visini od 1,5-2 m najmanje 1-2 m. Preporučujemo da provjerite pouzdanost Wi-Fi mreže prije instaliranja središnje jedinice na odabranu lokaciju. Nemojte postavljati središnju jedinicu ispod kućišta kotla ili u neposrednoj blizini vruće cijevi ili pumpi jer to može oštetiti dijelove uređaja i ugroziti stabilnu Wi-Fi vezu. Nadalje, preporuča se da se središnja jedinica isporučuje iz mrežnog priključka, osim kotla (ako je moguće, iz druge faze), te da mrežna napajanja ne bi trebala biti postavljena uz kotao na središnju jedinicu. Kako biste spriječili strujni udar, spojite središnju jedinicu na bojler uz pomoć kvalificiranog stručnjaka!

Možete li spojiti više toplinskih senzora istovremeno s uređajem?

Da, možete spojiti više ožičenih senzora temperature na jedan uređaj istodobno kao što je opisano u ovom priručniku, ali možete grijati samo jedan od senzora toplinske energije, a drugi senzori toplinske energije mogu se koristiti samo u informativne svrhe.

Što učiniti ako je stroj uključen, ali ne izlazi na 230 V na izlazu?

Uređaj ima izlaznu terminale bez potencijalnih napona, tako da 230 V napon se ne pojavljuje na svojim izlazima, već samo prekida ili povezuje dvije spojene žice. Ako želite da napajanje od 230 V bude izlazno na izlazu jedinice, morate spojiti mrežni kabel na priključke NO ili COM u skladu s uputama za rad. Prije spajanja uvijek od-spojite odgovarajuće fazno ožičenje i provjerite je li ožičenje popunjeno od strane kvalificirane osobe.

Što učiniti ako je vaš Wi-Fi usmjerivač slab i B300 je izvan raspona usmjerivača?

Ako to možete učiniti, postavite usmjerivač bliže B300. Još jedna mogućnost je postaviti Wi-Fi pojačalo signala između usmjerivača i B300, što povećava raspon usmjerivača.

Što učiniti ako imate problem s Wi-Fi vezom?

U slučaju da proizvod ne može biti kontroliran putem Interneta, jer korisničko sučelje, „Connecting” prikazuje, a uređaj ne reagira na promjene, veza između proizvoda i web sučelje je slomljena. Postoji nekoliko razloga za to. Najvjerojatniji problem je zbog Wi-Fi usmjerivača koji koristite. Usmjerivač treba povremeno ponovno pokretanje moć uklanjanja, zatim ponovnog uključivanja. U većini slučajeva takav se problem može ukloniti. Ako nakon nekoliko minuta, proizvod je još uvijek nije dostupna u korisničkom sučelju, preporuča se za ponovno povezivanje s Wi-Fi mrežu 4.5. kao što je opisano u poglavlju. Ako je veza uspješna, ali je proizvod još nije dostupan, preporuča se resetirati ruter tvornice, moguće je da zbog postavke uređaja ne mogu spojiti na internet. Sve dok je termostat nije dostupan preko Interneta, od vas će imati mogućnost da ručno tipku na bočnoj strani uređaja pomoću uključivanje / isključivanje kako je opisano u poglavlju 7. e) gore.

Kako proizvod radi nakon nestanka struje?

Uređaj nastavlja raditi nakon prekida napajanja kad se napajanje vrati (u programiranom načinu rada, prema postavljenom programu).

Kako resetirati uređaj (resetiranje)?

Pritisnite i držite gumb na stranici proizvoda na 3 sekunde. Zatim otpustite gumb za 1 sekundu, a zatim pritisnite i držite ponovno 3 sekunde. Nakon toga možete otpustiti gumb i ponovno postaviti proizvod.


IZBOR TERMOSTATA:               Computherm B300                 Computherm B300RF


.

COMPUTHERM B300RF

 

Kako radi COMPUTHERM B300RF Wi-Fi termostat?

Sobni termostat COMPUTHERM B300RF posebno je dizajniran za sustave grijanja ili hlađenja. Termostat povezuje vaš smartphone, laptop ili računalo s uređajem koji želite daljinski upravljati. Pomoću B300 možete postaviti kućnu temperaturu od sat vremena do sat vremena i moći ćete ga postaviti i kontrolirati preko Interneta. Žičani toplinski senzor prenosi izmjerene vrijednosti na spojeni B300. Uključivanje / isključivanje kontroliranog uređaja omogućuje održavanje stalne, ugodne temperature, a izbjegavajući nepotrebne gubitke energije. Osim toga, termostat se također može koristiti za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti i isključiti napajanje i ponovno aktiviranje.

Dali B300RF smanjuje ukupni iznos vašeg računa?

Pomoću B300RF možete namjestiti željenu temperaturu danju i noću. To će uvijek imati potrebnu temperaturu u vašem domu. Pruža udobnost bez nepotrebne energije. Uvijek koristite onoliko energije koliko vam je potrebno kako biste uštedjeli do 30% troškova grijanja.

Koje vrste uređaja možete kontrolirati pomoću B300RF termostata?

Sobni termostat tipskog sklopa COMPUTHERM B300RF prikladan je za upravljanje velikom većinom kotlova i klima uređaja u Hrvatskoj. Jednostavno povezivanje s bilo kojim dvostrukim sobnim termostatom s priključnom točkom za plinski kotao ili klima uređaj, bez obzira na to ima li upravljački krug od 24 V ili 230 V. Osim toga, termostat se također može koristiti za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti i isključiti napajanjem i povratkom energije.

Može li se B300 koristiti za upravljanje klima uređajima?

B300RF se može koristiti za upravljanje grijanjem, ali se može koristiti i za upravljanje klimatizacijom. Možete se prebacivati između različitih načina na izborniku za podešavanje termostata.

Koristi li se B300RF samo za kontrolu grijanja?

Ne, aparat može upravljati sustavom za hlađenje i navodnjavanje i garažnim vratima, ili u osnovi bilo kojem uređaju koji se može koristiti samo u funkciji prekidača za uključivanje / isključivanje. Možete se prebacivati između različitih načina na izborniku za podešavanje termostata.

Kakva vrsta baterije / napajanja je potrebna za rad B300RF?

To zahtijeva 2 AA alkalne baterije (LR6) za upravljanje senzorom topline, glavna jedinica radi s 230 V AC izvor napajanja. Za senzor temperature mogu se koristiti samo nove alkalne baterije. Druge, dugotrajne ili izdržljive (npr. Tradicionalne karbonske cinkove) baterije, uronjene baterije, uporaba punjivih baterija nije prikladna za rad uređaja.

Gdje ga možete kupiti?

Obratite se našem partneru distributeru za ovaj proizvod. Popis naših partnera za distribuciju možete pronaći na adresi:

Gdje pronaći upute za uporabu?

Možete pristupiti uputama za instalaciju i uporabu B300RF na stranici u detaljima proizvoda.

Gdje preuzeti B300RF mobilnu aplikaciju?

Ako upotrebljavate operativni sustav Android, možete preuzeti aplikaciju iz Trgovine Google Play. Ako upotrebljavate iOS, možete preuzeti aplikaciju iz iTunes trgovine. Naziv aplikacije: COMPUTHERM B Series.

Koliko se B300RF termostata može kontrolirati iz profila?

Bilo koji broj uređaja. Svi B300RF termostati koje priključite mogu se dodati u Vaš profil i mogu se kontrolirati iz Vašeg profila.

Dali više B300 termostata u stanu ne ometaju jedni druge?

Ne. Svaki termostat posjeduje vlastiti kôd koji jamči siguran i besprijekoran rad uređaja. Kao rezultat toga, praktički se bilo koji broj uređaja može koristiti u neposrednoj blizini, bez ikakvih problema s komunikacijom uređaja.

Koliki vijek trajanja baterije očekuje kada koristite B300RF?

To ovisi o vrsti baterija i udaljenosti između senzora temperature i središnje jedinice, ali u prosjeku 18 do 24 mjeseca.

Dali Vam je potrebna Wi-Fi veza s pristupom Internetu za korištenje B300RF?

Da biste postavili i konfigurirali uređaj, potrebna vam je Wi-Fi veza s pristupom Internetu, ali vaš uređaj i dalje će raditi s Internetom i Wi-Fi vezom prema vašim željama. Međutim, Wi-Fi veza s Internetom preporučuje se za praktičnu upotrebu uređaja.

Kako ćete znati povezati uređaj?

Detaljne informacije potražite u uputama za uporabu

http://www.quantrax.hu/computherm-b300rf-wi-fi-termosztat/

ili pogledajte videoinstalaciju i korištenje uređaja

https://www.youtube. com / watch? v = pWVDU8jUkCM.

Kako možete ponovno pokrenuti B300RF?

Pritisnite i držite crnu tipku na uređaju 3-5 sekundi. Plava LED lampica počinje brzo treptati, što znači da je uređaj uspješno pokrenut i u "modu uparivanja" kada uređaj čeka ponovno konfiguriranje.

Gdje se nalazi senzor toplinskog termostata i njegova središnja jedinica?

Senzor temperature termostat bi trebao biti smješten u prostoriji koja se koristi za stalno ili produženo boravka biti u prostoriji u smjeru prirodnog kretanja zraka, ali nacrti ili ekstremnih vrućina (npr. Sunčevo svjetlo, hladnjak, dimnjak, itd) ne može biti postignut. Njegova optimalna lokacija je visina 1,5 m od razine poda.

Centralna jedinica COMPUTHERM B300RF termostata trebala bi biti instalirana blizu kotla, na mjestu zaštićenom od vlage i topline. Prilikom odabira mjesta središnje jedinice, imajte na umu da se širenje radijskih valova može uzrokovati uporabom glomaznih metalnih predmeta (npr. Kotlova, rezervoarskih spremnika itd.) metalne konstrukcije mogu nepovoljno utjecati na njih. Ako je moguće, preporuča se osigurati nesmetani radio vezu sa centralnom jedinicom barem 1-2 m, 1,5-2 m visoki, instalirati bojler i druge glomazne metal s. Preporučujemo da provjerite pouzdanost Wi-Fi mreže prije instaliranja središnje jedinice na odabranu lokaciju. Nemojte postavljati središnju jedinicu ispod kućišta kotla ili u neposrednoj blizini vruće cijevi ili pumpi jer to može oštetiti dijelove uređaja i ugroziti stabilnu Wi-Fi vezu. Nadalje, preporuča se da se središnja jedinica isporučuje iz mrežnog priključka, osim kotao (ako je moguće, iz druge faze), te da mrežna napajanja ne bi trebala biti poslana iz kotao na središnju jedinicu. Kako biste spriječili strujni udar, spojite središnju jedinicu na bojler uz pomoć stručnjaka!

Možete li spojiti više termičkih senzora istovremeno s uređajem?

Da, možete spojiti više žičnih i bežičnih senzora topline na jedan uređaj istodobno kao što je opisano u ovom priručniku, ali možete grijati samo jedan od senzora toplinske energije, a drugi senzori toplinske energije mogu se koristiti samo u informativne svrhe.

Što učiniti ako je uređaj uključen, ali ne izlazi na 230 V na izlazu?

Uređaj ima izlaznu terminale bez potencijalnih napona, tako da 230 V napon se ne pojavljuje na svojim izlazima, već samo prekida ili povezuje dvije spojene žice. Ako želite da napajanje od 230 V bude izlazno na izlazu jedinice, morate spojiti mrežni kabel na priključke NO ili COM u skladu s uputama za rad. Prije spajanja uvijek od-spojite odgovarajuće fazno ožičenje i provjerite je li ožičenje popunjeno od strane kvalificirane osobe.

Što trebate učiniti ako je vaš Wi-Fi usmjerivač slab, pa je B300RF izvan raspona usmjerivača?

Ako to možete učiniti, postavite usmjerivač bliže B300RF. Druga mogućnost je postaviti Wi-Fi pojačalo signala između usmjerivača i B300RF, što povećava raspon usmjerivača.

Što učiniti ako imate problema s Wi-Fi vezom?

U slučaju da se proizvod ne može biti kontroliran putem Interneta, jer je korisničko sučelje, „Connecting” prikazuje se, a uređaj ne reagira na promjene, veza između proizvoda i web sučelje je slomljena. Postoji nekoliko razloga za to. Najvjerojatniji problem je zbog Wi-Fi usmjerivača koji koristite. Usmjerivač treba povremeno ponovno pokretanje moć uklanjanja, zatim ponovnog uključivanja. U većini slučajeva takav se problem može ukloniti. Ako nakon nekoliko minuta, proizvod je još uvijek nije dostupna u korisničkom sučelju, preporuča se za ponovno povezivanje s Wi-Fi mrežu 4.5. kao što je opisano u poglavlju. Ako je veza uspješna, ali je proizvod još nije dostupan, preporuča se resetirati ruter tvornice, moguće je da zbog postavke uređaja ne mogu spojiti na internet. Sve dok je termostat nije dostupan preko Interneta, od vas će imati mogućnost da ručno tipku na bočnoj strani uređaja pomoću uključivanje / isključivanje kako je opisano u poglavlju 7. e) gore.

Što učiniti ako ne vidite temperaturu koju mjeri uređaj?

Ako je komunikacija između termostata i termo-elementa prekinuta, na zaslonu temperature prikazat će se vrijednost "N / A" umjesto izmjerene temperature na korisničkom sučelju. Ponovno usklađivanje može se postići:

• Pritisnite gumb na bočnoj strani termostata 3 sekunde. Proizvod zatim ulazi u "SMART CONFIG" način sinkronizacije (plava LED bljeska svakih 0,25 sekundi).

• Pritisnite gumb unutar termometra za 1 sekundu.

• Jednom pritisnite gumb na bočnoj strani termostata. Zatim, crvena LED termo-elementa kratko trepće pokazujući uspjeh poravnanja.

• Nakon uspješnog usklađivanja, termostat se mora ponovno spojiti na lokalnu Wi-Fi mrežu u skladu s uputama za rad 4.5. kao što je opisano u poglavlju.

Kako proizvod radi nakon nestanka struje?

Uređaj nastavlja raditi nakon prekida napajanja prije nestanka struje (u programiranom načinu rada, prema postavljenom programu).

Kako resetirati uređaj (resetiranje)?

Pritisnite i držite gumb na stranici proizvoda na 3 sekunde. Zatim otpustite gumb za 1 sekundu, a zatim pritisnite i držite ponovno 3 sekunde. Nakon toga možete otpustiti gumb i ponovno postaviti proizvod.

 

Proizvođač:                                                                                                                                           

Quantrax Ltd                                                                                                                                     

H-6726 Szeged, Fülemüle u. 34.                                                                                                     

Distributer:                                                                                                                                                  

Mirakul inovativna grijanja d.o.o.  

Ul. Petrića Glava 13/a    

22240 – Tisno