Naše  Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Više o kolačićima pročitajte ovdje "Pravila privatnosti". 

Meni

B2B ponuda obrtima, tvrtkama:

Fokus našeg poslovanja je usmjerena na maloprodaju i na veleprodaju pravnim osobama Computherm proizvoda u Hrvatskoj. Za poslovnu suradnju, kontaktirajte nas na info@computherm.com.hr , ili putem obrazca za registraciju sa Vašim podacima i napomenom "Suradnja".

 

T32 digitalni sobni termostat

Cijena:
21,73 euro
19,56 euro
Popust: 2,17 euro
Popust: 10%
šifra artikla: T32
Prikladan je za upravljanje velikom većinom bojlera, kotla i klima uređaja na tržištu, bez obzira imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V.
Raspoloživost: Na zalihi
Trošak/Cijena dostave: 5,00 euro
Očekivana isporuka: 09. Lipanj 2023.

Popust od 10% ili više % se odnosi na način plaćanja:

gotovina, virman, netbanking ili pouzeće.

EUR-o na KUNU možete promijeniti u gornjem lijevom kutu zaglavlja.

količinakom

Opis

Sobni termostat COMPUTHERM T32 prikladan je za upravljanje velikom većinom bojlera, kotla i klima uređaja na tržištu u Hrvatskoj. Može se jednostavno spojiti na bilo koji plinski kotao koji ima dvožičnu priključnu točku za sobni termostat, kao i na bilo koji klima uređaj ili drugi električni uređaj, bez obzira imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V.

Istodobna uporaba više COMPUTHERM sobnih termostata i jednog COMPUTHERM Q4Z zonskog kontrolera pruža mogućnost npr. osim pokretanja kotla, određeni termostat može kontrolirati i pumpu ili zonski ventil. Na taj je način jednostavno podijeliti sustav grijanja na zone, zahvaljujući kojima se grijanje svake prostorije može zasebno kontrolirati, čime se uvelike povećava udobnost. Nadalje, zoniranje sustava grijanja također uvelike doprinosi smanjenju troškova energije, jer se uvijek griju samo prostorije u kojima je to potrebno.

Omogućuje preciznije mjerenje temperature od tradicionalnih termostata te jednostavnije i točnije podešavanje temperature pomoću digitalnog zaslona. Preporučamo ga za mjesta gdje nije potrebno programiranje, ali jednostavnost korištenja, precizno mjerenje temperature i podešavanje temperature te točnost prebacivanja su važni.

Glavne značajke:

  • Veliki digitalni zaslon
  • Jednostavan za korištenje
  • Mogućnost kalibracije termometra
  • Jednostavno prebacivanje između načina hlađenja / grijanja
  • Dodatna oprema: baterija
  • 5 godina jamstva

Česta pitanja - Šeme spajanja termostata

Za što se može koristiti sobni termostat COMPUTHERM T32?
Sobni termostat COMPUTHERM T32 posebno je dizajniran za upravljanje sustavima grijanja i hlađenja. Pogodan je i za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti/isključiti uklanjanjem i vraćanjem napajanja.

S kojim baterijskim ulošcima se termostat može koristiti?
Uređaj radi s 2 alkalne baterije od 1,5 V (tip LR03; veličina AAA) (tvornički pribor). U uređaju se smiju koristiti samo visokokvalitetne alkalne baterije. Druge baterije koje se nazivaju dugovječnim ili izdržljivim (npr. konvencionalne ugljično-cink), poluprazne baterije ili upotreba punjivih baterija nije prikladna za rad uređaja.

Koliki je životni vijek baterija kada se koristi termostat?
Očekivani vijek trajanja baterije pri normalnoj upotrebi je cca. 1,5-2 godine

Sa kojim uređajima COMPUTHERM T32 može upravljati?
COMPUTHERM T32 sobni termostat s preklopnim načinom rada prikladan je za upravljanje velikom većinom bojlera, kotlova i klima uređaja na tržištu u Hrvatskoj. Lako se može spojiti na bilo koji plinski bojler s priključnom točkom dvožičnog sobnog termostata, kao i na bilo koji klima uređaj ili drugi električni uređaj, bez obzira na to imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V. Uređaj je također prikladan za upravljanje svim električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti/isključiti uklanjanjem i vraćanjem napajanja.

Da li za rad termostata potrebno napajanje od 230 V?
Ne. Za rad termostata potrebne su 2 alkalne baterije od 1,5 V (tip LR03; veličina AAA) (tvornički pribor).

Gdje treba postaviti termostat?
Preporučljivo je postaviti termostat na zid prostorije koja se koristi za redovitu ili dugotrajnu uporabu na način da bude u smjeru prirodnog kretanja zraka u prostoriji, ali da nije izložen propuhu ili ekstremnoj toplini (npr. sunčeva svjetlost, hladnjak, dimnjak itd.). Nemojte koristiti u vlažnim, kemijski agresivnim ili prašnjavim okruženjima. Njegov optimalan položaj je 0,75-1,5 m iznad razine poda.

Kako spojiti proizvod?
Uređaj mora instalirati / pustiti u rad stručna osoba! Uređaj koji se kontrolira mora biti spojen na NO-COM priključne točke na stražnjoj strani termostata. Za detaljniji opis pogledajte upute za uporabu proizvoda.

Može li se koristiti za T32 klima uređaje?
Da. Moguće je prebacivanje između načina grijanja i hlađenja termostata. Termostat uključuje klima uređaj iznad zadane temperature u načinu hlađenja i ispod nje prema odabranoj osjetljivosti uključivanja.

Kako prebaciti termostat u način hlađenja?
Za ulazak u izbornik za promjenu načina rada, s isključenim termostatom, pritisnite gumb Uključeno na 2 sekunde. Termostat će tada ući u izbornik za kalibraciju, "Cal" i na zaslonu će se pojaviti postavljena temperatura kalibracije. Zatim jednom pritisnite tipku za Uključivanje. Termostat tada ulazi u izbornik za prebacivanje između načina grijanja i hlađenja, a na zaslonu se prikazuje "Fun" i "Hea" (tvornička postavka). Možete se prebacivati ​​između načina grijanja (Hea) i hlađenja (Coo) pomoću tipki + i -. Zatim pričekajte 10 sekundi da spremite postavku i izađite ili dvaput pritisnite tipku za uključivanje. Termostat se tada isključuje, a postavka se aktivira ponovnim uključivanjem. Zatvoreno stanje NO i COM spojnih točaka izlaznog releja označava se pojavom ikone "plamen" na zaslonu uređaja i u načinu grijanja i hlađenja.

Zašto termostat ne uključuje grijač?
Razloga za to može biti nekoliko. Najčešći problemi su:

  • korištenje neodgovarajuće baterije (kao što je ispražnjena ili nealkalna baterija)
  • neispravan spoj (koji u slučaju nezgode može oštetiti i relej u uređaju, pa čak i elektroniku kontroliranog uređaja)

Što trebam učiniti ako se uređaj uključi, ali na izlaznoj strani ne pokazuje mrežni napon od 230 V?
Uređaj ima izlazne priključne točke bez potencijala (bez napona), tako da se prema zadanim postavkama na njegovim izlazima ne pojavljuje napon od 230 V, već samo zatvara dvije spojene žice ili prekida vezu između njih. Ako želite da se pri uključivanju uređaja na izlazu prikaže mrežni napon od 230 V, na NO ili COM priključnu točku uređaja potrebno je spojiti mrežni fazni kabel prema uputama za uporabu. Prije spajanja obavezno odspojite struju  za napajanje iz dotične faze i uvjerite se da spajanje izvodi kvalificirana osoba!

Što trebam učiniti ako, po mom mišljenju, termometar termostata ne mjeri točno?
Možete kalibrirati termometar uređaja (za ispravljanje izmjerene sobne temperature). Za ulazak u izbornik za kalibraciju, s isključenim termostatom, morate pritisnuti gumb Uključeno na 3 sekunde. Termostat tada ulazi u izbornik za kalibraciju, prikazuje se "Cal" i zadana temperatura kalibracije, koja je prema zadanim postavkama 0,0 °C. Zatim možete koristiti tipke + i - za postavljanje željene vrijednosti kalibracije u rasponu od -8 °C do +8 °C u koracima od 0,5 °C. Zatim pričekajte 10 sekundi da spremite postavku i izađete ili pritisnite tipku za uključivanje tri puta. Termostat se tada isključuje, a postavka se aktivira ponovnim uključivanjem.

Kako se uređaj može vratiti na tvorničke postavke?
Za resetiranje termostata na tvorničke postavke, morate pritisnuti tipku za uključivanje 2 sekunde dok je termostat isključen. Termostat će tada ući u izbornik za kalibraciju, “Cal” i bit će prikazana zadana temperatura kalibracije, koja je prema zadanim postavkama 0,0 °C. Zatim dvaput pritisnite tipku za uključivanje. Termostat tada ulazi u izbornik za vraćanje na tvorničke postavke i na zaslonu se pojavljuje "Rst". Za vraćanje na tvorničke postavke pritisnite - na 3 sekunde. Termostat se tada isključuje i njegove postavke se vraćaju na tvorničke postavke.

Spajanje digitalnog termostata T32

Spajanje digitalnog termostata T32 na pumpu ili infrapanel

Specifikacija proizvoda:

Raspon mjerenja temperature -9,9 °C do +50 °C (u koracima od 0,1 °C)
Podesivo temperaturno područje +5 °C do +30 °C (u koracima od 0,5 °C)
Točnost mjerenja temperature ± 0,5 °C
Raspon kalibracije temperature ± 8,0 °C (u koracima od 0,5 °C)
Osjetljivost prebacivanja ± 0,2 °C
Preklopni napon max. 30 V DC / 250 V AC
Preklopna struja 8 A (2 A induktivno opterećenje)
Napon baterije 2 x 1,5 V AAA ALKALNE baterije (LR03)

Slični proizvodi

Kataloški broj: Q3
Na zalihi
23,06 euro 19,72 euro
Kataloški broj: Q4Z
Na zalihi
75,49 euro 67,94 euro
Kataloški broj: Q7
Na zalihi
30,03 euro 25,67 euro
Kataloški broj: T30
Na zalihi
21,73 euro 19,56 euro
Kataloški broj: T70
Na zalihi
28,54 euro 25,68 euro

Možda bi Vam odgovarali neki od ovih proizvoda:

Kataloški broj: T30
Na zalihi
21,73 euro 19,56 euro
Kataloški broj: Q3
Na zalihi
23,06 euro 19,72 euro
Kataloški broj: T70
Na zalihi
28,54 euro 25,68 euro
Kataloški broj: Q7
Na zalihi
30,03 euro 25,67 euro
Kataloški broj: Q20
Na zalihi
44,79 euro 40,31 euro
Kataloški broj: Q4Z
Na zalihi
75,49 euro 67,94 euro

NOVO u PONUDI

Computherm KonvekPro regulator temperature plinskih peći

Computherm pumpe za odvod otpadnih voda MP400 i MP420 za kanalizacijske instalacije sa i bez fekalija

- Pomoću KonvekPro regulatora plinskih konvektora/peći COMPUTHERM lako je kreirati automatsko programiranje grijanja prostorije koja se grije plinskim konvektorom/pećima.
Proizvod također omogućuje daljinsko upravljanje grijanjem plinskog konvektora/peći pomoću Wi-Fi termostata.

- Pumpe za otpadne vode COMPUTHERM dizajnirane su za unutarnju odvodnju iz sanitarnih prostorija obiteljskih kuća gdje je izvedena kanalizacija daleko i/ili dublje od glavne kanalizacije objekta i stoga otpadne vode ne mogu se odvoditi u kanalizacijski sustav gravitacijom.
Model COMPUTHERM MP400 služi za odvod otpadnih voda iz umivaonika, tuša i perilice rublja, model Computherm MP420 se koristi za odvođenje otpadnih voda iz WC školjke, umivaonika, tuša i perilice rublja.

 

KonvekPro regulator temperature plinskih peći

 

Bežični i wifi sobni termostat E400RF

                    Spajanje KonvekPro