Naše  Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Više o kolačićima pročitajte ovdje " Pravila privatnosti ".

Brza dostava
Brza dostava
na kućnu adresu!
Velika zaliha proizvoda.
Velika zaliha proizvoda.
Gotovo svi proizvodi su dostupni odmah.
T32RF digitalni bežični sobni termostat
52,50 euro
47,25 euro
Popust: 5,25 euro 10%
Trajanje sniženja: 01.09.2023 -
količinakom

T32RF digitalni bežični sobni termostat

52,50 euro
47,25 euro
Popust: 5,25 euro 10%
Trajanje sniženja: 01.09.2023 -
količinakom
Šifra artikla: T32RF
Prenosivost (bežičnost) termostata pruža sljedeće prednosti:
• Nema potrebe za provlačenja žica kroz zidove 
• Može se koristiti i prenositi kao daljinski upravljač
• Praktična za postavljanje termostata u različite prostorije u različito doba dana (npr. u dnevnoj sobi tijekom dana, a u spavaćoj sobi noću).
Raspoloživost: Na zalihi
Trošak/Cijena dostave: 5,00 euro
Očekivana isporuka: 29. Srpanj 2024.

Opis

Sobni termostat COMPUTHERM T32RF prikladan je za upravljanje velikom većinom bojlera, kotla i klima uređaja na tržištu u Hrvatskoj. Može se jednostavno spojiti na bilo koji plinski kotao s priključnom točkom dvožičnog sobnog termostata, kao i na bilo koji klima uređaj ili drugi električni uređaj, bez obzira imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V.

Istodobna uporaba više COMPUTHERM sobnih termostata i jednog COMPUTHERM Q4Z zonskog kontrolera pruža mogućnost npr. osim pokretanja kotla, određeni termostat može kontrolirati i pumpu ili zonski ventil. Na taj je način jednostavno podijeliti sustav grijanja na zone, zahvaljujući kojima se grijanje svake prostorije može zasebno kontrolirati, čime se uvelike povećava udobnost. Nadalje, zoniranje sustava grijanja također uvelike doprinosi smanjenju troškova energije, jer se uvijek griju samo prostorije u kojima je to potrebno.

Uređaj se sastoji od dvije jedinice. Jedna je prijenosna upravljačka jedinica (termostat), druga je prijemna jedinica koja upravlja kotlom. Između dvije jedinice postoji bežična (radio frekvencijska) veza, tako da nema potrebe za izgradnjom ožičenja između termostata i bojlera, a optimalna lokacija upravljačke jedinice može se odabrati tijekom korištenja.

Omogućuje preciznije mjerenje temperature od tradicionalnih termostata te jednostavnije i točnije podešavanje temperature pomoću digitalnog zaslona. Preporučamo ga za mjesta gdje nije potrebno programiranje, ali jednostavnost korištenja, precizno mjerenje temperature i podešavanje temperature, prenosivost i točnost prebacivanja su važni.

Glavne značajke:

 • Prijenosni
 • Veliki digitalni zaslon
 • Jednostavan za korištenje
 • Mogućnost kalibracije termometra
 • Jednostavno prebacivanje između načina hlađenja / grijanja

Dodatna oprema: baterija + strujni kabel
5 godina jamstva

Specifikacija proizvoda

Tehnički podaci termostata (predajnika)
Raspon mjerenja temperature -9,9 °C do +50 °C (u koracima od 0,1 °C)
Podesivo temperaturno područje +5 °C do +30 °C (u koracima od 0,5 °C)
Točnost mjerenja temperature ± 0,5 °C
Raspon kalibracije temperature ± 8,0 °C (u koracima od 0,5 °C)
Osjetljivost prebacivanja ± 0,2 °C
Napon baterije 2 x 1,5 V AAA ALKALNE baterije (LR03)
Radna frekvencija 433 MHz
Raspon dometa cca. 100 m na otvorenom terenu
Specifikacije prijemnika
Napajanje 230 V AC, 50 Hz
Preklopni napon max. 24 V DC / 240 V AC
Preklopna struja 7 A (2 A induktivno opterećenje)

Česta pitanja - Šeme spajanja termostata

Za što se može koristiti sobni termostat COMPUTHERM T32RF?
Sobni termostat COMPUTHERM T32RF posebno je dizajniran za upravljanje sustavima grijanja i hlađenja. Pogodan je i za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti/isključiti uklanjanjem i vraćanjem napajanja.

S kojom baterijom se termostat može koristiti?
Uređaj se napaja pomoću 2 alkalne baterije od 1,5 V (tip LR03; veličina AAA) (isporučene u tvornički). U uređaju se smiju koristiti samo kvalitetne alkalne baterije. Druge baterije koje se nazivaju dugovječnim ili izdržljivim (npr. konvencionalne ugljično-cink), poluprazne baterije ili upotreba punjivih baterija nije prikladna za rad uređaja.

Koliki je očekivani vijek trajanja baterije pri korištenju T32RF?
Očekivani vijek trajanja baterije pri normalnoj upotrebi je cca. 1,5-2 godine.

Gdje bi trebali biti smješteni predajnik i prijemnik termostata?
Preporučljivo je termostatski odašiljač postaviti u prostoriju koja se koristi za redovitu ili dugotrajnu uporabu tako da bude u smjeru prirodnog kretanja prostorije, ali da nije izložen propuhu ili ekstremnoj toplini (npr. sunčevo zračenje, hladnjak, dimnjak , itd.). Nemojte koristiti u vlažnim, kemijski agresivnim ili prašnjavim okruženjima. Njegov optimalan položaj je 0,75-1,5 m iznad razine poda. Uređaj se lako može pričvrstiti na postolje, nakon čega se može postaviti na bilo koju horizontalnu površinu (npr. stol, polica, komoda) ili čak montirati na zid zahvaljujući otvorima za vijke na stražnjoj strani.

Prijemnik termostata COMPUTHERM T32RF treba postaviti u blizini kotla, na mjestu zaštićenom od vlage, prašine, kemikalija i topline. Prilikom odabira mjesta prijamnika također treba uzeti u obzir da širenje radio valova uzrokuju teški metalni predmeti (npr. kotlovi, međuspremnici itd.) ili metalne građevinske konstrukcije mogu negativno utjecati. Ako je moguće, preporučamo da prijamnik postavite na udaljenosti od najmanje 1-2 m i na visini od 1,5-2 m od kotla i drugih velikih metalnih konstrukcija kako biste osigurali radiofrekvencijsku komunikaciju bez smetnji. Preporučujemo da prije instaliranja prijemnika provjerite pouzdanost radio frekvencijske veze na odabranom mjestu. Ne postavljajte prijemnik ispod poklopca kotla ili u neposrednoj blizini vrućih cijevi ili pumpi, jer to može oštetiti komponente i ugroziti bežičnu (radio frekvenciju) vezu. Nadalje, preporuča se da se prijamnik napaja električnom energijom iz druge utičnice od bojlera (ako je moguće, iz druge faze) i da se mrežno napajanje ni na koji način ne usmjerava od kotla do prijemnika. Kako biste spriječili strujni udar, spajanje prijemnika na bojler prepustite stručnjaku!

Kako spojiti proizvod?
Uređaj mora instalirati / pustiti u rad kvalificirana osoba! Uređaj kojim želite upravljati mora biti spojen na NO-COM priključne točke na stražnjoj strani prijemnika. Za više pojedinosti pogledajte upute za uporabu proizvoda.

Kojim uređajima je COMPUTHERM T32RF prikladan za upravljanje?
COMPUTHERM T32RF radiofrekvencijski sobni termostat prikladan je za upravljanje velikom većinom bojlera, kotla i klima uređaja na tržištu u Hrvatskoj. Lako se može spojiti na bilo koji plinski kotao sa dvotočnom priključnom točkom sobnog termostata, kao i na bilo koji klima uređaj ili drugi električni uređaj, bez obzira imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V. Uređaj se također može koristiti za upravljanje svim električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti/isključiti uklanjanjem i vraćanjem napajanja.

Je li za rad termostata potrebno napajanje od 230 V?
Za rad termostatski odašiljača nije potreban, potrebne su samo 2 alkalne baterije od 1,5 V (tip LR03; veličina AAA) (tvornički isporučene).

Međutim, prijemnik termostata radi na mrežnom naponu od 230 V. Kabel potreban za napajanje prijemnika isporučuje se tvornički

Ometaju li se međusobno više bežičnih sobni termostata koji se koriste u stanu?
Ne. Svaki termostat i pripadajući prijemnik (prijamnici) imaju vlastiti sigurnosni kod, koji jamči siguran i nesmetani rad uređaja. Svaki prijemnik prima samo signale od termostata s istim sigurnosnim kodom. Kao rezultat toga, u suštini bilo koji broj uređaja može se koristiti u neposrednoj blizini jedan drugome bez izazivanja ikakvih problema u komunikaciji uređaja.

Može li se koristiti T32RF za klima uređaje?
Da. Moguće je prebacivanje između načina grijanja i hlađenja termostata. Termostat uključuje klima uređaj iznad zadane temperature u načinu hlađenja i ispod nje isključuje prema odabranoj osjetljivosti uključivanja.

Kako prebaciti termostat u način hlađenja?
Za ulazak u izbornik za promjenu načina rada, s isključenim termostatom, pritisnite gumb Uključeno na 2 sekunde. Termostat će ući u kalibracijski izbornik, "Cal" i na zaslonu će se pojaviti postavljena temperatura kalibracije. Zatim dvaput pritisnite tipku za Uključivanje. Termostat će tada ući u izbornik za prebacivanje između načina grijanja i hlađenja, a na zaslonu će se prikazati “Fun” i “Hea” (tvornički zadano). Možete se prebacivati ​​između načina grijanja (Hea) i hlađenja (Coo) pomoću tipki + i -. Zatim pričekajte 10 sekundi da se spreme postavke i izađite ili dvaput pritisnite tipku za uključivanje. Termostat se tada isključuje, a postavka se aktivira ponovnim uključivanjem. Zatvoreno stanje NO i COM spojnih točaka izlaznog releja također je naznačeno prikazom ikone "plamen" na zaslonu uređaja u načinu grijanja i hlađenja.

Zašto termostat ne uključuje grijanje?
Razloga za to može biti nekoliko. Najčešći problemi su:

 • korištenje neodgovarajuće baterije (kao što je ispražnjena ili nealkalna baterija)
 • neispravan spoj (koji u slučaju nezgode može oštetiti i relej u uređaju ili uzrokovati oštećenje elektronike kontroliranog uređaja)
 • nesigurna radiofrekvencijska veza (pogledajte dolje za detalje)
 • odašiljač i prijemnik su neupareni i moraju se ponovno upariti (koraci za ponovno uparivanje mogu se naći u uputama za uporabu)

Što trebam učiniti ako se prijemnik uređaja uključi, ali na izlazu se ne pokazuje mrežni napon od 230 V?
Prijemnik uređaja ima izlazne priključne točke bez potencijala (bez napona), tako da prema zadanim postavkama izlazi ne prikazuju 230 V, već samo zatvaraju dvije spojene žice ili prekidaju vezu između njih. Ako želite da se pri uključivanju uređaja na izlazu prikaže mrežni napon od 230 V, na NO ili COM priključnu točku uređaja potrebno je spojiti mrežni fazni kabel prema uputama za uporabu. Prije spajanja, svakako odvojite kabel za napajanje i neka prijemnik spoji kvalificirana osoba!

Što uzrokuje nesigurnu radiofrekvencijsku vezu?
Razloga za to može biti nekoliko. Najčešći uzroci su:

 • korištenje neodgovarajuće baterije (kao što je ispražnjena ili nealkalna baterija)
 • prevelika udaljenost ili previše prepreka (npr. više armiranobetonskih ploča, deblji zidovi itd.)
 • nepravilno postavljanje termostatskog odašiljača ili prijemnika između odašiljača i prijemnika (pogledajte gore za detalje)
 • korištenje druge radiofrekventne opreme (prema našem iskustvu: poneki bebi monitori i bežične slušalice) koja se koristi u blizini i koja emitira jače radio signale van standarda 
 • druge vanjske smetnje (npr. antena velike snage na krovu ili u blizini)

Kako radi proizvod nastavlja nakon nestanka struje?
Nakon što se napajanje vrati, izlaz prijemnika se prvo isključuje. Međutim, kako odašiljač ponavlja svoju trenutnu naredbu za uključivanje svakih 10 minuta, kontrola sustava grijanja/hlađenja vraća se na prethodno postavljeni način rada najkasnije 10 minuta nakon povratka struje.

Što trebam učiniti ako odašiljač ne komunicira s prijemnikom ili je nesigurna veza?
Može postojati nekoliko razloga zašto odašiljač ne komunicira ili samo nesigurno komunicira s prijamnikom. Da biste riješili ovaj problem, preporučujemo da isprobate sljedeće prijedloge:

Zamijenite bateriju u predajniku termostata. Pazite da se u uređaju koriste samo kvalitetne alkalne baterije. Druge baterije koje se nazivaju dugovječnim ili trajnim (npr. konvencionalne ugljično-cink), poluprazne baterije ili upotreba punjivih baterija nije prikladna za rad uređaja.
Provjerite jesu li dvije jedinice uparene. Ako dvije jedinice ne komuniciraju ni blizu jedna drugoj, možda će se morati ponovo upariti kako je opisano u uputama za uporabu.
Približite termostatski odašiljač i prijemnik ako mislite da su previše udaljeni.
Provjerite jesu li odašiljač i prijemnik termostata instalirani kako je opisano. Ako ne, premjestite ih kako je opisano (pogledajte gore za detalje).
Izbjegavajte korištenje druge radiofrekventne opreme u blizini (kao što su neki monitori za bebe ili bežične slušalice), koje šalju jače radiofrekventne signale van standarda.

Može li se termostat sinkronizirati s više prijemnika u isto vrijeme?
Da. Bežični termostati COMPUTHERM T32RF mogu kontrolirati nekoliko radiofrekventnih jedinica u isto vrijeme. Usklađivanje se mora izvesti kako je opisano u uputama za uporabu termostata T32RF, uz dodatak da se svi prijemnici kao prvi korak moraju postaviti u način poravnanja.

Što trebam učiniti ako mislim da termometar termostata nije točan?
Moguće je kalibrirati termometar uređaja (za korekciju izmjerene sobne temperature). Za ulazak u kalibracijski izbornik, termostat se mora pritisnuti 3 sekunde s isključenim termostatom. Termostat će ući u izbornik za kalibraciju, “Cal” i prikazat će se postavljena temperatura kalibracije, koja je prema zadanim postavkama 0,0 °C. Zatim možete koristiti tipke + i - za postavljanje željene kalibracijske vrijednosti u rasponu od -8 °C do +8 °C u koracima od 0,5 °C. Zatim pričekajte 10 sekundi da se spreme postavke i izađete ili pritisnite tipku za uključivanje četiri puta. Termostat se tada isključuje, a postavka se aktivira ponovnim uključivanjem.

Kako se uređaj može vratiti na tvorničke postavke?
Za resetiranje termostata na tvorničke postavke, na termostatu se mora pritisnuti 2 sekunde dugme za Uključivanje dok je termostat isključen. Termostat će ući u izbornik za kalibraciju, “Cal” i prikazat će se postavljena temperatura kalibracije, koja je prema zadanim postavkama 0,0 °C. Zatim tri puta pritisnite tipku za Uključivanje. Termostat će tada ući u izbornik za resetiranje na tvorničke postavke i na zaslonu će se prikazati “Rst”. Za vraćanje na tvorničke postavke, pritisnite gumb Uključivanje - na 3 sekunde. Termostat će se tada isključiti i njegove postavke će se vratiti na tvorničke postavke.

     Spajanje bežičnog termostata T32RF na kotao

Spajanje termostata T32RF