Naše  Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Više o kolačićima pročitajte ovdje " Pravila privatnosti ".

Brza dostava
Brza dostava
na kućnu adresu!
Velika zaliha proizvoda.
Velika zaliha proizvoda.
Gotovo svi proizvodi su dostupni odmah.
Wifi termostat E400RF sa bežičnim prijemnikom
133,75 euro
120,38 euro
Popust: 13,37 euro 10%
Trajanje sniženja: 01.09.2023 -
količinakom

Wifi termostat E400RF sa bežičnim prijemnikom

133,75 euro
120,38 euro
Popust: 13,37 euro 10%
Trajanje sniženja: 01.09.2023 -
količinakom
Šifra artikla: E400RF

Upravljanje putem dodirnog zaslona ili putem telefona, tableta,... U paketu je termostat, držač, prijemna jedinica i kabel za spajanje. 

Raspoloživost: Na zalihi
Trošak/Cijena dostave: 5,00 euro
Očekivana isporuka: 29. Srpanj 2024.

Opis

COMPUTHERM E400RF Wi-Fi termostat je uređaj na dodir, bežični preklopnim načinom rada, kojim se upravlja s pametnog telefona i tableta putem interneta, a prvenstveno se preporučuje za upravljanje sustavima grijanja i hlađenja. Može se jednostavno spojiti na bilo koji plinski kotao koji ima dvožičnu priključnu točku za sobni termostat, kao i na bilo koji klima uređaj ili drugi električni uređaj, bez obzira imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V.

COMPUTHERM E400RF Wi-Fi termostat se može koristiti:

 • za upravljanje plinskim kotlovima
 • za daljinsko upravljanje postojećim sustavom grijanja/hlađenja
 • za upravljanje električnim bojlerima
 • za upravljanje solarnim sustavima
 • za upravljanje određenim skupinama drugih električnih uređaja

Uređaj se sastoji od dvije jedinice. Jedan je termostat (predajnik), drugi je prijemnik koji upravlja kotlom. Između dvije jedinice postoji bežična (radio frekvencijska) veza, tako da nema potrebe za izgradnjom žice, što je posebno korisno kod nadogradnje starih zgrada.

Korištenjem proizvoda grijanje vašeg stana, kuće ili kuće za odmor može se kontrolirati bilo kada i s bilo kojeg mjesta.

Termostat je posebno idealan ako:

 • ne koristite svoj stan ili kuću prema unaprijed utvrđenom dnevnom redu,
 • napušta dom na neodređeno vrijeme tijekom sezone grijanja,
 • također želite koristiti svoju vikendicu tijekom sezone grijanja.

Istodobna uporaba više COMPUTHERM sobnih termostata i jednog COMPUTHERM Q4Z zonskog kontrolera pruža mogućnost npr. osim pokretanja kotla, određeni termostat mora kontrolirati i pumpu ili zonski ventil. Na taj je način jednostavno podijeliti sustav grijanja na zone, zahvaljujući kojima se grijanje svake prostorije može zasebno kontrolirati, čime se uvelike povećava udobnost. Nadalje, zoniranje sustava grijanja također uvelike doprinosi smanjenju troškova energije, jer se uvijek griju samo prostorije u kojima je to potrebno.

Glavne značajke:

 • Bežična kontrola dodirom
 • Korisničko sučelje: dodirne tipke, telefonska aplikacija
 • Daljinski upravljač
 • Slobodno prenosiv unutar dometa
 • Ručni i programirani način rada
 • Kalibracija senzora temperature
 • Kontrola od strane više korisnika
 • Zaštita od smrzavanja
 • Zaključavanje tipkovnice

Specifikacija proizvoda

Tehnički podaci termostata (predajnika)
Raspon mjerenja temperature 0°C do 50°C (u koracima od 0,1°C)
Točnost mjerenja temperature ± 0,5 °C
Tip temperaturnog senzora NTC 3950 10 kΩ na 25 °C
Podesivi temperaturni raspon 5°C do 99°C (u koracima od 0,5°C)
Osjetljivost prebacivanja ± 0,1 ° C do ± 1,0 ° C (u koracima od 0,1 ° C)
Raspon kalibracije temperature ± 3 ° C (u koracima od 0,1 ° C)
Napajanje USB-C 5 V DC
Radna frekvencija 433 MHz, Wi-Fi (b / g / n) 2,4 GHz
Raspon dometa cca. 250 m na otvorenom terenu
Specifikacije prijemnika
Napajanje 230 V AC, 50 Hz
Preklopni napon maks. 24 V DC / 250 V AC
Preklopna struja 10 A (3 A induktivno opterećenje)

Česta pitanja

Kako radi COMPUTHERM E400RF Wi-Fi termostat?
COMPUTHERM E400RF Wi-Fi sobni termostat je posebno dizajniran za upravljanje sustavima grijanja i hlađenja. Termostat povezuje vaš pametni telefon ili tablet s uređajem kojim želite daljinski upravljati. S E400RF možete postaviti temperaturu svog doma iz sata u sat i imati mogućnost postavljanja i kontrole putem interneta.

Uključivanje/isključivanje kontroliranog uređaja omogućuje stalnu, ugodnu temperaturu uz izbjegavanje nepotrebnih gubitaka energije. Proizvod je posebno idealan ako svoj dom ili kuću ne koristite prema unaprijed određenom rasporedu, napuštate svoj dom na neodređeno vrijeme tijekom sezone grijanja ili ako želite koristiti svoju kuću za odmor tijekom sezone grijanja.

Termostat je također prikladan za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti/isključiti uklanjanjem i vraćanjem napajanja. 

Kako E400RF smanjuje svotu za plaćanje na vašem računu?
S E400RF možete postaviti željenu temperaturu za svaki sat dana i noći. To će vašem domu uvijek dati temperaturu koja vam je potrebna. Pruža udobnost bez upotrebe nepotrebne energije. Uvijek koristite samo onoliko energije koliko vam je potrebno, tako da možete uštedjeti do 30% na troškovima grijanja. Osim toga, možete uštedjeti energiju zahvaljujući njegovom daljinskom upravljaču, jer vam omogućuje da isključite uređaj kojim želite daljinski upravljati, a zatim ga kasnije uključite u slučaju odsutnosti/odlaska.

Koje vrste uređaja možete kontrolirati s E400RF?
COMPUTHERM E400RF sobni termostat s preklopnim načinom rada prikladan je za upravljanje velikom većinom bojlera, kotlova i klima uređaja na tržištu u Hrvatskoj. Lako se može spojiti na bilo koji plinski bojler sa dvo-točnom priključnom točkom sobnog termostata, kao i na bilo koji klima uređaj ili drugi električni uređaj, bez obzira na to imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V.

Može li se koristiti E400RF za klima uređaje?
Termostat E400RF se također može koristiti za upravljanje klima uređajem.

Za proizvode kupljene prije prosinca 2020.: U slučaju kontrole hlađenja, kontrolirani uređaj za hlađenje mora biti spojen drugačije od načina grijanja kako je opisano u uputama za uporabu.

Za proizvode kupljene nakon prosinca 2020.: Ako je hlađenje kontrolirano, termostat se mora prebaciti na način hlađenja u aplikaciji ili pomoću dodirnih gumba termostata. U ovom slučaju nije potrebno mijenjati spajanje termostata.

Može li E400RF koristiti SAMO za kontrolu grijanja?
Ne, uređaj se također može koristiti za upravljanje rashladnim sustavima, ili u osnovi bilo kojim uređajem koji se u praksi može koristiti samo s on/off funkcijom.

Za proizvode kupljene prije prosinca 2020.: U slučaju kontrole hlađenja, kontrolirani uređaj mora biti spojen drugačije od načina grijanja, kako je opisano u uputama za uporabu.

Za proizvode kupljene nakon prosinca 2020.: Ako je hlađenje kontrolirano, termostat se mora prebaciti na način hlađenja u aplikaciji ili pomoću dodirnih gumba termostata. U ovom slučaju nije potrebno mijenjati spoj.

Koja je vrsta baterije/mrežnog napajanja potrebna za rad E400RF?
Za upravljanje središnjom jedinicom s dodirnim tipkama potreban je napon od 5 V DC, koji se može osigurati spajanjem mrežnog adaptera i kabela isporučenog s uređajem na 230 V mrežno napajanje. Prijemnik radi izravno iz mrežnog napajanja od 230 V. Za rad uređaja nije potrebna baterija. 

Gdje možete preuzeti mobilnu aplikaciju E400RF?
Ako koristite operativni sustav Android, aplikaciju možete preuzeti iz trgovine Google Play. Ako koristite iOS, aplikaciju možete preuzeti s iTunes Storea. Naziv aplikacije: COMPUTHERM E serija.

Koliko E400RF termostata se može kontrolirati iz jednog profila?
Bilo koji broj uređaja. Svaki E400RF koji instalirate može se dodati vašem profilu, što ga čini kontroliranim iz vašeg profila

Ne ometaju li se međusobno više termostata E400RF koji se koriste u stanu?
Ne. Svaki termostat ima svoju šifru, koja jamči siguran rad uređaja bez problema. Kao rezultat toga, u suštini bilo koji broj uređaja može se koristiti u neposrednoj blizini jedan drugome bez izazivanja ikakvih problema u komunikaciji uređaja.

Da li vam je obavezno potrebna Wi-Fi veza s pristupom internetu da biste koristili E400RF?
Za postavljanje i programiranje uređaja potrebna vam je Wi-Fi veza s pristupom internetu, ali nakon toga će vaš uređaj nastaviti raditi i bez internetske i Wi-Fi veze. Proizvodom možete upravljati i lokalno pomoću tipki na dodir. Međutim, za praktično korištenje preporučuje se Wi-Fi veza s pristupom internetu.

Kako možete spojiti uređaj?
Za detalje pogledajte upute za uporabu uređaja (Upute za upotrebu).

Gdje bi se trebala nalaziti središnja jedinica termostata i prijemnik?
Centralnu jedinicu, koja također uključuje termostatski senzor topline, treba postaviti u prostoriju koja se koristi za redovitu ili dugotrajnu uporabu tako da bude u smjeru prirodnog kretanja zraka u prostoriji, ali nije izložena propuhu ili ekstremnoj toplini ( npr. sunčevo zračenje, hladnjak, dimnjak itd.). Njegov optimalan položaj je 0,75-1,5 m iznad razine poda.

Prijemnik termostata COMPUTHERM E400RF treba postaviti u blizini kotla na mjestu zaštićenom od vlage i topline. Prilikom odabira mjesta prijamnika uzmite u obzir i to da širenje radio valova umanjuju teški metalni predmeti (npr. kotlovi, međuspremnici itd.) ili metalne građevinske konstrukcije mogu negativno utjecati na širenje valova. Ako je moguće, preporučamo da prijamnik postavite na udaljenosti od najmanje 1-2 m i na visini od 1,5-2 m od kotla i drugih velikih metalnih konstrukcija kako biste osigurali radiofrekvencijsku komunikaciju bez smetnji. Preporučujemo da prije instaliranja prijemnika provjerite pouzdanost Wi-Fi mreže na odabranom mjestu. Ne postavljajte prijemnik ispod poklopca kotla ili u neposrednoj blizini vrućih cijevi ili pumpi, jer to može oštetiti komponente i ugroziti stabilnu Wi-Fi vezu. Nadalje, preporuča se da se prijamnik napaja električnom energijom iz druge utičnice od kotla (ako je moguće, iz druge faze) i da se mrežno napajanje ni na koji način ne usmjerava od kotla do prijemnika. Kako biste spriječili strujni udar, spajanje prijemnika na bojler prepustite stručnjaku!

Je li moguće spojiti dodatni senzor temperature na E400RF?
Ne, nije moguće spojiti dodatni senzor temperature na uređaj.

Što trebam učiniti ako se uređaj uključi, ali se na njegovom izlazu ne pojavi 230 V?
Uređaj ima izlazne priključne točke bez potencijala (bez napona), tako da se prema zadanim postavkama na njegovim izlazima ne prikazuje 230 V, samo su dvije spojene žice zatvorene ili je veza između njih prekinuta. Ako želite da se pri uključivanju uređaja na izlazu prikaže mrežni napon od 230 V, na NO ili COM priključnu točku uređaja potrebno je spojiti mrežni fazni kabel prema uputama za uporabu. Prije spajanja, svakako izvucite kabel za napajanje i neka ga spoji kvalificirana osoba!

Što ako mislite da termometar termostata ne mjeri točno?
Temperatura koju mjeri uređaj može se kalibrirati, tako da se modificirane vrijednosti temperature već prikazuju na zaslonu. Kalibracija izmjerene temperature može se izvesti u skladu sa uputa za uporabu, opisana je u odjeljku 11.2.

Što ako je signal vašeg Wi-Fi usmjerivača slab, a E400RF je izvan dometa usmjerivača?
Ako možete, pomaknite usmjerivač bliže E400RF. Druga mogućnost je postavljanje pojačala Wi-Fi signala između usmjerivača i E400RF, što će povećati domet rutera.

Što učiniti ako se termostat ne uspije povezati s Wi-Fi mrežom?
Preuzmite i pogledajte naš dokument s prijedlogom za Wi-Fi mrežnu vezu.

Što trebam učiniti ako imam problema s Wi-Fi vezom?
U slučaju da se proizvod ne može kontrolirati putem interneta jer aplikacija izjavi da je uređaj nedostupan i da uređaj ne reagira na promjene, veza između proizvoda i internetskog sučelja je izgubljena. Razloga za to može biti nekoliko. Najvjerojatniji problem je zbog Wi-Fi usmjerivača koji koristite. Usmjerivače treba s vremena na vrijeme ponovno pokrenuti isključivanjem i ponovnim uključivanjem napajanja. U većini slučajeva, ova vrsta problema može se eliminirati. Ako nakon nekoliko minuta proizvod i dalje nije dostupan na sučelju, preporuča se da ponovo spojite proizvod na Wi-Fi mrežu prema točki 8.2 u Uputama za korisnike, kako je opisano u poglavlju. Ako je veza uspješna, ali proizvod još uvijek nije dostupan, preporuča se resetirati usmjerivač na tvorničke postavke jer se uređaj možda neće moći povezati s internetom zbog postavki. Sve dok termostat nije dostupan putem interneta, njime možete upravljati ručno pomoću dodirnih tipki termostata.

Kako proizvod nastavlja raditi nakon nestanka struje?
Uređaj ne radi bez napajanja, ali termostat može zapamtiti postavke. U slučaju nestanka napajanja (nestanka struje), moći će nastaviti s radom bez ikakvih vanjskih intervencija nakon povratka struje, ako je ova opcija odabrana u postavkama (vidi poglavlje 11.4 uputa za uporabu).

Kako se uređaj može vratiti na tvorničke postavke (resetirati)?
Sve postavke termostata osim datuma i vremena vraćaju se na tvorničke postavke prema uputa za uporabu iz poglavlja 11.6.