Naše  Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Više o kolačićima pročitajte ovdje " Pravila privatnosti ".

Computherm proizvodi - "E" serije

Odgovori na česta pitanja o Computherm proizvodima "E" serije.

 

COMPUTHERM E300      

 

Za što mogu koristiti termostat COMPUTHERM E300 Wi-Fi?

Sobni termostat COMPUTHERM E300 Wi-Fi je posebno dizajniran za upravljanje sustavom grijanja ili hlađenja. Termostat povezuje vaš smartphone, laptop ili računalo s uređajem koji želite daljinski upravljati. Pomoću E300 možete postaviti temperaturu kuće od sat vremena do sat vremena i moći ćete ga postaviti i kontrolirati preko Interneta. Uključivanje / isključivanje kontroliranog uređaja omogućuje održavanje stalne, ugodne temperature, a izbjegavajući nepotrebne gubitke energije. Uređajem se može lako upravljati putem Interneta i na dodirnoj ploči i može se kontinuirano pratiti. Termostat je posebno pogodan za upravljanje sustavom podnog grijanja zahvaljujući senzoru temperature poda. Termostat ima dva potencijalna bez releja koji su istovremeno uključeni, tako da mogu postojati dva posve neovisna proizvoda,koja se mogu kontrolirati preko njega ili pomoć lako postići bez isključivanja sustava grijanja odvojene zone, zona kontroler.

Osim toga, termostat se također može koristiti za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti / isključiti napajanjem i resetiranjem snage.

Umanjuje li E300 mjesečni račun struje?

Pomoću E300 možete postaviti željenu temperaturu tijekom dana i noći. Tako ćete uvijek imati potrebnu temperaturu u vašem domu. Pruža udobnost bez nepotrebne energije. Uvijek koristite onoliko energije koliko vam je potrebno kako biste uštedjeli do 30% troškova grijanja. Osim toga, možete uštedjeti energiju daljinskim upravljačem, tako da možete daljinski isključiti uređaj da se kontrolira i isključite kasnije kada je moguće odsutnost / odlazak.

Koje vrste uređaja možete kontrolirati pomoću E300?

Sobni termostat COMPUTHERM E300 dizajniran je da upravlja velikom većinom kotlova i klima uređaja u Hrvatskoj. Jednostavno povezivanje s bilo kojim dvostrukim sobnim termostatom s priključnom točkom za plinski kotao ili klima uređaj, bez obzira na to ima li upravljački krug od 24 V ili 230 V. Osim toga, termostat se također može koristiti za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti / isključiti napajanjem i resetiranjem snage.

Mogu li koristiti E300 za kontroliranje klima uređaja?

E300 se može koristiti za upravljanje grijanjem, ali može se koristiti i za upravljanje klimatizacijom. U slučaju upravljanja hlađenjem, kontrolirana jedinica za hlađenje mora biti spojena kako je opisano u uputi za uporabu, za razliku od načina grijanja.

Koristi li se E300 samo za grijanje?

Ne, uređaj za klimatizaciju može se kontrolirati preko E300, ili u osnovi bilo koji uređaj koji se može koristiti samo s funkcijom uključivanja / isključivanja u praksi. U slučaju upravljanja hlađenjem, kontrolirana jedinica za hlađenje mora biti spojena kako je opisano u uputi za uporabu, za razliku od načina grijanja.

Koju vrstu baterije / napajanja morate koristiti za upravljanje E300?

Za upravljanje termostatom potrebno je napajanje od 230V.

Gdje mogu kupiti COMPUTHERM E300 sobni termostat?

Obratite se svom distributeru Computherm proizvoda. Popis naših partnera za preprodaju možete pronaći na adresi http://quantrax.hu/viszontelado-partnereink/.

Gdje pronaći upute za uporabu?

Upute za korištenje i instalaciju možete naći na stranici

http://quantrax.hu/computherm-e300-wi-fi-termosztat/.

Gdje preuzeti E300 mobilnu aplikaciju?

Ako upotrebljavate operativni sustav Android, možete preuzeti aplikaciju iz Trgovine Google Play. Ako upotrebljavate iOS, možete preuzeti aplikaciju iz iTunes trgovine. Naziv aplikacije: COMPUTHERM E Series.

Koliko E300 termostata se može kontrolirati s telefona?

Bilo koji broj uređaja. Svi E300 koje priključite mogu se dodati u vašu mobilnu aplikaciju i mogu se kontrolirati s vašeg telefona.

Ako koristimo više E300 termostata u stanu hoće li ometati jedni druge?

Ne. Svaki je termostat zasebno povezan s lokalnom Wi-Fi mrežom, jamčeći siguran i besprijekoran rad uređaja. Kao rezultat toga, praktički se bilo koji broj uređaja može koristiti u neposrednoj blizini, bez ikakvih problema s komunikacijom uređaja.

Dali je stvarno potrebna Wi-Fi mreža za kontroliranje E300 termostata?

Uređaj također može biti potpuno funkcionalan pritiskom na tipke termostata . Međutim,daljinski možete upravljati termostatom samo ako je povezan s Wi-Fi mrežom s pristupom Internetu.

Kako ćete znati povezati uređaj?

Detaljne informacije potražite u uputama za uporabu uređaja

Http://www.quantrax.hu/computherm-e300-wi-fi-termosztat/

Gdje postaviti termostat i senzor temperature poda?

Termostat bi trebao biti smješten u prostoriju za redoviti ili duži boravak tako da je usmjeren prema prirodnom kretanju zraka prostorije, ali ne smije pokriti nabor ili ekstremnu toplinu (npr. Sunčevo zračenje, hladnjak, dimnjak, itd.). Njegova optimalna lokacija je visina 1,5 m od razine poda.

Koristeći senzor temperature poda, moguće je kontrolirati izlaze (e) na temelju temperature mjerene ovim senzorom temperature. S druge strane, moguće je postaviti maksimalnu temperaturu za koju termostat isključuje izlaze. Ova funkcija može biti osobito korisna za podne i električne grijanje iz sigurnosnih razloga. Ako želite koristiti senzore temperature poda, preporuča se spuštanje termo-elementa u pod u kratkoj bakrenoj cijevi(ili bužiru) kako bi se lako zamijenio u slučaju kvara.

Možete li spojiti više senzora temperature poda na jedan uređaj istodobno?

Ne, samo jedan senzor temperature poda može se spojiti na uređaj.

Što učiniti ako je uređaj uključen, ali ne izlazi na 230 V na izlazu?

Uređaj ima izlazne terminale bez potencijalnih napona, tako da 230 V napon se ne pojavljuje na svojim izlazima, već samo prekida ili povezuje dvije spojene žice. Ako želite napajanje 230 V na izlazu uređaja, spojite mrežni kabel na jednu od priključnih točaka uređaja kao što je opisano u uputama za rad. Prije spajanja uvijek od spojite odgovarajuće fazno ožičenje i provjerite je li ožičenje izvršeno od strane kvalificirane osobe.

Što da radim ako, po mom mišljenju, termometar termostata ne mjeri točno?

Temperatura koju mjeri aparat može se kalibrirati tako da na zaslonu bude prikazana stvarna temperatura. Kalibracija izmjerene temperature može se provesti u skladu s poglavljem 8 uputa za uporabu.

Što učiniti ako je vaš Wi-Fi usmjerivač slab, pa je E300 izvan raspona usmjerivača?

Ako to možete učiniti, postavite usmjerivač bliže E300. Druga mogućnost je postaviti Wi-Fi pojačalo signala između usmjerivača i E300, što povećava raspon usmjerivača.

Što učiniti ako imate problema s Wi-Fi vezom?

U slučaju da se proizvod ne može kontrolirati preko Interneta jer aplikacija navodi da uređaj nije dostupan i uređaj ne reagira na promjene, veza između proizvoda i web sučelja je prekinuta. Postoji nekoliko razloga za to. Najvjerojatniji problem je zbog Wi-Fi usmjerivača koji koristite. Usmjerivač treba povremeno ponovno pokretanje moć uklanjanja, zatim ponovnog uključivanja. U većini slučajeva takav se problem može ukloniti. Ako nakon nekoliko minuta proizvod još uvijek nije dostupan na korisničkom sučelju, preporučuje se ponovno povezivanje proizvoda s Wi-Fi mrežom u priručniku 6.5. kao što je opisano u poglavlju. Ako je veza uspješna, ali proizvod još nije dostupan, preporučuje se da je usmjerivač u tvorničkoj poziciji jer postavke možda neće dopustiti da se uređaj poveže s Internetom. Sve dok termostat nije dostupan putem Interneta, i dalje je moguće kontrolirati ručno pomoću gumba za dodirivanje termostata.

Kako proizvod radi nakon nestanka struje?

Uređaj ne radi bez napajanja, ali termostat može snimati postavke. U slučaju nestanka struje (prekida napajanja) moć se može vratiti bez ikakvog vanjskog prekida nakon vraćanja napajanja, ako je ova opcija odabrana u postavkama (vidi poglavlje 8 ovog priručnika).

Kako mogu resetirati jedinicu na tvorničke postavke?

Sve postavke termostata vraćaju se na tvorničke postavke, osim datuma i vremena, kao što je opisano u odjeljku 8.6 ovog priručnika.