Naše  Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Više o kolačićima pročitajte ovdje " Pravila privatnosti ".

Computherm proizvodi - "Q" serije

 

Odgovori na česta pitanja o Computherm proizvodima "Q" serije.


IZBOR TERMOSTATA:     Computherm Q3            ComputhermQ3RF                                                                      Computherm Q7          Computherm Q7RF          ComputhermQ8RF   


 

 Za što se može koristiti COMPUTHERM Q3 sobni termostat? 

Sobni termostat COMPUTHERM Q3 posebno je dizajniran za sustave grijanja ili hlađenja. Također je prikladan za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti i isključiti s napajanja. 

 

Kakvu vrstu baterije koristi termostat? 

Uređaj napaja 2 alkalne baterije od 1,5 V (tip LR6, veličina AA). Mogu se koristiti samo nove alkalijske baterije. Druge, dugotrajne ili izdržljive (npr. Tradicionalne karbonske cinkove) baterije, uronjene baterije i uporaba punjivih baterija nije prikladna za rad uređaja. 

 

Što ako se ikona ''bA'' naizmjence prikazuje na zaslonu? 

To znači da su baterije oslabile i da ih treba zamijeniti. 

 

Koliki je životni vijek baterija u termostatu? 

Očekivana trajnost baterije za normalnu uporabu iznosi cca. 1,5-2 godine. 

 

Koji uređaji se mogu kontrolirati putem COMPUTHERM Q3 termostata? 

Sobni termostat COMPUTHERM Q3 dizajniran je za upravljanje velikom većinom kotlova i klima uređaja u Hrvatskoj. Jednostavno povezivanje s bilo kojim dvostrukim sobnim termostatom s priključnom točkom za plinski kotao ili klima uređaj, bez obzira na to ima li upravljački krug od 24 V ili 230 V. Osim toga, termostat se također može koristiti za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti i isključiti napajanjem i povratkom energije. 

 

Trebate li napajanje od 230V za rad termostata? 

Ne. Za rad termostata potrebne su dvije 1,5 V alkalne baterije (tip LR6, veličina AA). 

 

Gdje postaviti termostat? 

Termostat treba postaviti na zid prostorije za redovite ili dulje boravke tako da je usmjeren prema prirodnom kretanju zraka prostorije, ali ne smije pokriti strop ili ekstremnu toplinu (npr. Sunčevo zračenje, hladnjak, dimnjak, itd.). Njegova optimalna lokacija je visina 1,5 m od razine poda. 

 

Kako povezati proizvod? 

Aparat mora biti instaliran od strane ovlaštene osobe. Uređaj koji treba upravljati mora biti spojen na 1-2 spojne točke na stražnjoj strani termostata. Detaljniji opis potražite u uputama za uporabu proizvoda. 

 

Može li se koristiti Q3 za upravljanje klima uređajima? 

Da. Moguće je prebacivati između grijanja i hlađenja termostata. Termostat je uključen iznad postavljene temperature u načinu hlađenja prema odabranoj osjetljivosti pri promjeni i ispod njega isključuje klima uređaj.

 

Kako postaviti termostat u način hlađenje? 

Skakač(''Jumper'') unutar termostata mora se pomaknuti s tvorničke zadane pozicije u položaj ''Cool''. 

 

Zašto termostat ne uključuje grijanje? 

Postoji nekoliko razloga za to. Najčešći problemi: 

• Korištenje neispravnih stavki (npr. Ispražnjenih ili ne-alkalnih baterija) 

• Neispravna ožičenja (koja u nesretnom slučaju može oštetiti relej u uređaju ili uzrokovati oštećenje elektronike kontroliranog uređaja) 

 

Što trebam učiniti ako se moj uređaj uključi, ali ne izlazi mrežni napon 230V na izlazu? 

Uređaj ima izlazne terminale bez potencijalnih napona, tako da 230 V napon se ne pojavljuje na svojim izlazima, već samo prekida ili povezuje dvije spojene žice. Ako želite da mrežni napon od 230 V bude izlazni na izlaz jedinice, spojite mrežni kabel na 1 ili 2 priključnu točku uređaja prema uputama za rad. Prije spajanja uvijek od-spojite odgovarajuće fazno ožičenje i provjerite je li ožičenje ispravno izvršeno od strane kvalificirane osobe. 

 

Što da radim ako, po mom mišljenju, termometar termostata ne mjeri točno? 

U unutrašnji termostata je narančasti otpornik  koji se može postaviti odvijačem. Ako se mjerač okreće u smjeru kazaljke na satu, prikazana temperatura se nakon kratkog vremena mijenja na višu temperaturu, ako se okrene u smjeru suprotnom od kazaljke na satu na nižu temperaturu. Ovaj postupak nazivamo kalibracijom toplinskog senzora termostata.

 


 IZBOR TERMOSTATA:     Computherm Q3     ComputhermQ3RF    Computherm Q7    Computherm Q7RF    ComputhermQ8RF 

 

 

Za što se može koristiti COMPUTHERM Q3RF sobni termostat? 

Sobni termostat COMPUTHERM Q3RF posebno je dizajniran za kontrolu sustava grijanja ili hlađenja. Također je prikladan za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti i isključiti napajanje i resetiranje snage. 

 

Kakvu vrstu baterije koristi termostat? 

Uređaj napaja 2 alkalne baterije od 1,5 V (tip LR6, veličina AA). Može se koristiti samo nove alkalijske baterije. Druge, dugotrajne ili izdržljive (npr. Tradicionalne karbonske cinkove) baterije, uronjene baterije, uporaba punjivih baterija nije prikladna za rad uređaja. 

 

Što se ikona ''bA'' naizmjence prikazuje na zaslonu? 

To znači da su baterije oslabile i trebaju se zamijeniti. 

 

Koliki vijek trajanja baterija očekujete kada koristite Q3RF? 

Očekivana trajnost baterije za normalnu uporabu iznosi cca. 1,5-2 godine. 

 

Gdje se postavlja termostatski odašiljač i prijemnik? 

Termostat - odašiljač uređaj bi trebao biti postavljen u prostoriji koja se koristi za stalno ili produženo vrijeme boravka u prostoriji u smjeru prirodnog kretanja zrakaNjegova optimalna lokacija je visina 1,5 m od razine podaPrijemnik termostata COMPUTHERM Q3RF mora biti postavljen blizu kotla, na mjestu zaštićenom od vlage i topline. Prilikom odabira mjesta prijamnika, primijetite da širenje radio valova može biti ometano upotrebom velikih metalnih predmeta (npr. Kotlova, rezervoarskih spremnika itd.) metalne strukture mogu nepovoljno utjecati na njih. Ako je moguće, kako biste osigurali radio komunikaciju bez problema, preporučljivo je ugraditi prijemnik uz  kotao i drugih velikih metalnih konstrukcija na udaljenosti od 1-2 m na visini od 1,5-2 m. Preporučujemo da provjerite pouzdanost radijske veze prije instaliranja prijemnika na odabranu lokaciju. Nemojte postavljati prijemnik ispod kućišta kotla ili u blizini vrućih cijevi ili pumpi, jer to može oštetiti dijelove uređaja i može ugroziti vezu bežične (radio frekvencije). Također se preporučuje da primatelj možda hrani izmjenično napajanje (ako je moguće, a zatim još jedan faza) osim kotlova utičnice i protok energije iz peći ni na koji način dovesti do prijemne jedinice. Kako biste spriječili strujni udar, spojite prijemnik na kotao uz pomoć stručnjaka! 

 

Kako povezati proizvod? 

Aparat se mora instalirati od strane ovlaštene osobe. Uređaj koji treba upravljati mora biti spojen na 1-2 priključne točke na stražnjoj strani prijemnika. Detaljniji opis potražite u uputama za uporabu proizvoda. 

 

Koji uređaji se mogu kontrolirati uz pomoć COMPUTHERM Q3RF sobnog termostata? 

Termostat radio frekvencije COMPUTHERM Q3RF tipa koristi se za nadzor velike količine kotlova i klima uređaja u Mađarskoj. Jednostavno povezivanje s bilo kojim dvostrukim sobnim termostatom s priključnom točkom za plinski kotao ili klima uređaj, bez obzira na to ima li upravljački krug od 24 V ili 230 V. Također je prikladan za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti i isključiti napajanje i resetiranje snage.  

 

Trebate li napajanje od 230V za rad termostata? 

Za daljinski upravljač termostata, potrebno je samo 2 alkalne baterije od 1,5 V (tip LR6, AA veličina).Međutim, prijemnik termostata radi s 230 V naponom. 

 

Da li više bežičnih sobnih termostata u stanu ometaju jedni druge u radu? 

Ne. Svaki od termostata i njegovih prijamnika (jedinica) imaju vlastiti sigurnosni kod koji jamči siguran i besprijekoran rad uređaja. Svaki prijemnik prima samo termostat s istim sigurnosnim kodom. Kao rezultat toga, praktički se bilo koji broj uređaja može koristiti u neposrednoj blizini, bez ikakvih problema s komunikacijom uređaja. 

 

Može li se koristiti sobni termostat Q3RF za upravljanje klima uređajima? 

Da. Moguće je prebacivati između grijanja i hlađenja termostata. Termostat je uključen iznad postavljene temperature u načinu hlađenja prema odabranoj osjetljivosti pri promjeni i ispod njega isključuje klima uređaj. 

 

Kako postaviti termostat u način hlađenja? 

Skakač(''Jumper'') unutar termostata mora se pomaknuti s tvorničke zadane pozicije u položaj ''Cool''. 

 

Zašto termostat ne uključuje grijanje? 

Postoji nekoliko razloga za to. Najčešći problemi su : 

• Korištenje neispravnih stavki (npr. Ispražnjenih ili ne-alkalnih baterija) 

• Neispravna veza (što može uzrokovati kvar releja u uređaju ili oštetiti elektroniku kontroliranog uređaja) 

• neizvjesna veza s radiofrekvencijom (vidi dolje) 

• odašiljač i prijamnik su zaglavljeni i ponovno spojeni (koraci za premotavanje se nalaze u uputama za rad). 

 

Što trebam učiniti ako je prijemnik uključen, ali ne prikazuje 230 V mrežni napon na izlazu? 

Prijemnik jedinice ima izlazne terminale bez potencijala (bez izlaza), tako da u osnovi izlazi ne pokazuju napon od 230 V, spaja samo dvije žice koje su spojene ili prekidaju međusobnu vezu između njih. Ako želite da mrežni napon od 230 V bude izlazni na izlaz jedinice, spojite mrežni kabel na 1 ili 2 priključnu točku uređaja prema uputama za rad. Prije spajanja uvijek od-spojite odgovarajuće fazno ožičenje i provjerite je li ožičenje pravilno izvršeno od strane kvalificirane osobe. 

 

Što uzrokuje ometanje povezivanja radio frekvencije? 

Postoji nekoliko razloga za to. Najčešći uzroci: 

• Korištenje neispravnih stavki (npr. Ispražnjenih ili ne-alkalnih baterija) 

• Prevelike ili previše prepreka (npr. Nekoliko armiranobetonskih ploča, više debelih zidova itd.) Između odašiljača i prijemnika 

• neispravno postavljanje termostatskog odašiljača ili prijemnika (vidi gore) 

• koristiti drugu obližnju radio-frekventnu opremu (kao što su neke dječje gitare ili bežični slušalice) 

• ostali vanjski poremećaji (npr. Na krovu ili u blizini velike antene) 

 

Neki problemi (npr. Prekomjerna udaljenost ili previše prepreka između odašiljača i prijemnika) mogu se riješiti pomoću COMPUTHERM Q2RF signalnog pojačala.

 

Kako proizvod radi nakon nestanka struje? 
Nakon što se napajanje vrati, izlaz prijamnika se u početku isključuje. Međutim, kako odašiljač ponavlja tekuću naredbu prekidača svakih 5 minuta, kontrolni sustav grijanja / hlađenja vratit će se na prethodno podešeni način nakon 5 minuta nakon nestanka struje. 

 

Što trebam učiniti ako odašiljač ne komunicira s prijemnikom ili je neizvjestan?

Postoji nekoliko razloga zašto odašiljač ne može komunicirati s prijemnikom na neodređen način. Da biste riješili taj problem, preporučujemo da isprobate sljedeće prijedloge:  

 

• Zamijenite bateriju termostatskog odašiljača. Budite sigurni da koristite samo nove    

alkalijske baterije. Druge, dugotrajne ili izdržljive (npr. Tradicionalne karbonske cinkove) baterije, uronjene baterije, uporaba punjivih baterija ne odgovara radu uređaja. 

 

• Provjerite jesu li dvije jedinice ugođene. Ako dvije jedinice ne komuniciraju izravno jedna uz drugu, vjerojatno će ih trebati ponovo konfigurirati kako je opisano u uputama za rad. 

 

• Postavite termostat odašiljač i prijemnik jedinicu bliže zajedno, ili raditi utičnicu  Computherm Q2RF pojačalo signala između dvije jedinice kao što je moguće u pola        udaljenosti, ako smatra da su predaleko jedna od druge. 

 

• Provjerite jesu li termostatski odašiljač i prijemnik ugrađeni kako je opisano. Ako nije, pomaknite ih prema opisu (vidi gore). 

 

• Nemojte koristiti druge standardne radio-frekvencijske uređaje (kao što su neki dječji prijenosnici ili bežični slušalice). 

 

Možete li istovremeno koordinirati termostat s više prijemnika? 

Da. Računalni bežični termostati COMPUTHERM mogu kontrolirati više radio-frekvencijskih jedinica istodobno, kao što su Q1RX, Q3RF prijemnik, Q7RF prijemnik. Da biste uspostavili vezu, prijemne jedinice moraju biti smještene u načinu sinkronizacije i držite gumb LEARN unutar termostata Q3RF sve dok LED na prijemniku ne trepne. 

 

Što da radim ako, po mom mišljenju, termometar termostata ne mjeri točno? 

U unutrašnjosti  termostata je narančasti otpornik koji se može postaviti odvijačem. Ako se mjerač okreće u smjeru kazaljke na satu, prikazana temperatura se nakon kratkog vremena mijenja na višu temperaturu, ako se okrene u smjeru suprotnom od kazaljke na satu na nižu temperaturu. 

 


IZBOR TERMOSTATA:     Computherm Q3     ComputhermQ3RF    Computherm Q7    Computherm Q7RF    ComputhermQ8RF


.

 

 1. Kako koristiti sobni termostat COMPUTHERM Q7? 

Sobni termostat COMPUTHERM Q7 posebno je dizajniran za upravljanje sustavima grijanja ili hlađenja. Također je prikladan za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti i isključiti napajanje i resetiranje snage. 

 1. Kakvu vrstu baterije koristi termostat? 

Uređaj napajaju  2 alkalne baterije od 1,5 V (tip LR6, veličina AA). Može se koristiti samo nove alkalijske baterije. Druge, dugotrajne ili izdržljive (npr. Tradicionalne karbonske cinkove) baterije, uronjene baterije, uporaba punjivih baterija nije prikladna za rad uređaja. 

 1. Koliki vijek trajanja baterije očekujete kada koristite Q7? 

Očekivan vijek trajanja baterije za normalnu uporabu iznosi cca. 1,5-2 godine. 

 1. Koji uređaji  se mogu kontrolirati  putem COMPUTHERM Q7 termostata? 

Sobni termostat tipa COMPUTHERM Q7 tipa je prikladan za upravljanje velikom većinom kotlova i klima uređaja u Hrvatskoj. Jednostavno povezivanje s bilo kojim dvostrukim sobnim termostatom s priključnom točkom za plinski kotao ili klima uređaj, bez obzira na to ima li upravljački krug od 24 V ili 230 V. Također je prikladan za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti i isključiti s napajanja. 

 1. Trebate li napajanje od 230V za rad termostata? 

Ne. Za rad termostata potrebne su dvije 1,5 V alkalne baterije (tip LR6, veličina AA). 

 1. Gdje postaviti termostat? 

Termostat treba postaviti na zid prostorije za redovite ili dulje boravke tako da je usmjeren prema prirodnom kretanju zraka prostorije, ali ne smije pokriti strop ili ekstremnu toplinu (npr. Sunčevo zračenje, hladnjak, dimnjak, itd.). Njegova optimalna lokacija je visina 1,5 m od razine poda. 

 1. Kako povezati proizvod? 

Aparat se mora instalirati od strane ovlaštene osobe. Uređaj koji treba upravljati mora biti spojen na 1-2 spojne točke na stražnjoj strani termostata. Detaljniji opis potražite u uputama za uporabu proizvoda. 

 1. Može se koristiti s Q7 klimatizacijskim sustavima? 

Da. Moguće je prebacivati između grijanja i hlađenja termostata. Termostat je uključen iznad postavljene temperature u načinu hlađenja prema odabranoj osjetljivosti pri promjeni i ispod njega isključuje klima uređaj. 

 1. Kako promijeniti termostat u način hlađenja? 

Iz gumba na prednjoj strani termostata kratko pritisnite SET. Ponovno pritisnite tipku SET i držite je pritiskom pritiskom na tipku COPY. Na zaslonu se pojavljuje HEAT ili COOL koji označava odabrani način rada. Sada možete koristiti tipke +/- za prebacivanje između načina rada. 

 1. Zašto termostat ne uključuje grijanje? 

Postoji nekoliko razloga za to. Najčešći problemi: 

• Korištenje neispravnih stavki (npr. Ispražnjenih ili ne-alkalnih baterija) 

• Neispravna ožičenja (koja u nesretnom slučaju može oštetiti relej u uređaju ili uzrokovati oštećenje elektronike kontroliranog uređaja). 

 1. Što trebam učiniti ako se moj uređaj isključi, ali ne prikazuje 230 V napajanje na izlazu?) 

Uređaj ima izlaznu terminale bez potencijalnih napona, tako da 230 V napon se ne pojavljuje na svojim izlazima, već samo prekida ili povezuje dvije spojene žice. Ako želite da mrežni napon od 230 V bude izlazni na izlaz jedinice, spojite mrežni kabel na 1 ili 2 priključnu točku uređaja prema uputama za rad. Prije spajanja uvijek od-spojite odgovarajuće fazno ožičenje i provjerite je li ožičenje pravilno izvedeno od strane kvalificirane osobe. 

 1. Što da radim ako, po mom mišljenju, termometar termostata ne mjeri točno? 

Iz gumba na prednjoj strani termostata kratko pritisnite SET. Zatim kratko pritisnite tipku DAY i odmah pritisnite tipku HOLD. CAL će se pojaviti na zaslonu i tipka +/- može promijeniti prikazanu temperaturu u odnosu na izmjerenu vrijednost. 

 1. Što znače ikone LO ili HI koje se pojavljuju na zaslonu pri izmjerenoj temperaturi? 

Znači da je temperatura mjerena uređajem izvan mjernog područja termometra: LO je prenizak, HI označava previsoku temperaturu. To može biti slučaj kada je uređaj u ekstremnim hladnim ili toplim uvjetima kada je toplinski senzor izložen tjelesnim ozljedama (npr. Pritisnut zbog kontakta između dviju nogu toplomjera ili ako se toplinski senzor prekine) ili kada se temperaturni senzor ne uspije iz drugih razloga. 

 


IZBOR TERMOSTATA:     Computherm Q3     ComputhermQ3RF    Computherm Q7    Computherm Q7RF    ComputhermQ8RF


 

 1. Za što se može koristiti COMPUTHERM Q7RF sobni termostat? 

Računalni sobni termostat COMPUTHERM Q7RF posebno je dizajniran za upravljanje sustavom grijanja ili hlađenja. Također je prikladan za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti i isključiti napajanje i resetiranje snage. 

 1. Kakvu vrstu baterije koristi  termostat? 

Uređaj napajaju 2 alkalne baterije od 1,5 V (tip LR6, veličina AA). Mogu se koristiti samo nove alkalijske baterije. Druge, dugotrajne ili izdržljive (npr. Tradicionalne karbonske cinkove) baterije, uronjene baterije, uporaba punjivih baterija nije prikladna za rad uređaja. 

 1. Koliki vijek trajanja baterije očekuje kada koristite Q7RF? 

Očekivana trajnost baterije za normalnu uporabu iznosi cca. 1,5-2 godine. 

 1. Gdje se postavlja termostatski odašiljač i prijemnik? 

Termostat odašiljač uređaj bi trebao biti postavljen u prostoriji koja se koristi za stalno ili produženo vrijeme boravka u prostoriji u smjeru prirodnog kretanja zraka. Njegova optimalna lokacija je visina 1,5 m od razine poda. Uređaj je jednostavno pukla na uspravni, nakon čega se može postaviti na bilo vodoravnu površinu (tj. Stolovi, police, komoda na vrhu) i montira zahvaljujući rupama u leđima na zid. 

 

Prijemnik termostata COMPUTHERM Q7RF mora biti postavljen blizu kotao na mjestu zaštićenom od vlage i topline. Prilikom odabira mjesta prijamnika, primijetite da širenje radio valova može biti uzrokovano upotrebom velikih metalnih predmeta (npr. Kotlova, rezervoarskih spremnika itd.) metalne strukture mogu nepovoljno utjecati na njih. Ako je moguće, kako biste osigurali radio komunikaciju bez problema, preporučljivo je ugraditi prijemnik iz kotao i drugih velikih metalnih konstrukcija na udaljenosti od 1-2 m na visini od 1,5-2 m. Preporučujemo da provjerite pouzdanost radijske veze prije instaliranja prijemnika na odabranu lokaciju. Nemojte postavljati prijemnik ispod kućišta kotla ili u blizini vrućih cijevi ili pumpi, jer to može oštetiti dijelove uređaja i može ugroziti vezu bežične (radio frekvencije). Također se preporučuje da primatelj možda hrani izmjenično napajanje (ako je moguće, a zatim još jedan faza) osim kotlova utičnice i protok energije iz peći ni na koji način dovesti do prijemne jedinice. Kako biste spriječili strujni udar, spojite prijemnik na kotao uz pomoć stručnjaka! 

 1. Kako povezati proizvod? 

Aparat se mora instalirati / naručiti od strane ovlaštene osobe. Uređaj kojim treba upravljati mora biti spojen na 1-2 priključne točke na stražnjoj strani prijemnika. Detaljniji opis potražite u uputama za uporabu proizvoda. 

 1. Koji se uređaji mogu kontrolirati putem COMPUTHERM Q7RF sobnog termostata? 

Termostat radio-frekvencijskog spektra COMPUTHERM Q7RF dizajniran je tako da kontrolira veliku većinu kotlova i klimatizacijskih uređaja u Hrvatskoj. Jednostavno povezivanje s bilo kojim dvostrukim sobnim termostatom s priključnom točkom za plinski kotao ili klima uređaj, bez obzira na to ima li upravljački krug od 24 V ili 230 V. Također je prikladan za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti i isključiti napajanje i resetiranje snage.  

 1. Trebate li napajanje od 230V za rad termostata? 

Za daljinski upravljač termostata, potrebno je samo 2 alkalne baterije od 1,5 V (tip LR6, AA veličina). 

Međutim, prijemnik termostata radi s 230 V naponom. 

 1. Da li više bežičnih sobnih termostata u stanu ometaju jedni druge u radu? 

Ne. Svaki od termostata i njegovih prijamnika (jedinica) imaju vlastiti sigurnosni kod koji jamči siguran i besprijekoran rad uređaja. Svaki prijemnik prima samo termostat s istim sigurnosnim kodom. Kao rezultat toga, praktički se bilo koji broj uređaja može koristiti u neposrednoj blizini, bez ikakvih problema s komunikacijom uređaja. 

 1. Može li se Q7RF sobni termostat koristi za kontrolu klima uređaja? 

Da. Moguće je prebacivati između grijanja i hlađenja termostata. Termostat je uključen iznad postavljene temperature u načinu hlađenja prema odabranoj osjetljivosti pri promjeni i ispod njega isključuje klima uređaj. 

 1. Kako postaviti termostat u način hlađenja? 

Preko gumba na prednjoj strani termostata kratko pritisnite SET. Ponovno pritisnite tipku SET i držite je pritisnutom i pritisnite tipku COPY. Na zaslonu se pojavljuje HEAT ili COOL koji označava odabrani način rada. Sada možete koristiti tipke +/- za prebacivanje između načina rada. 

 1. Zašto termostat ne uključuje grijanje? 

Postoji nekoliko razloga za to. Najčešći problemi: 

• Korištenje neispravnih stavki (npr. Ispražnjenih ili ne-alkalnih baterija) 

• Neispravna veza (što može uzrokovati kvar releja u uređaju ili oštetiti elektroniku kontroliranog uređaja) 

• neizvjesna veza s radiofrekvencijom (vidi dolje) 

• odašiljač i prijamnik su zaglavljeni i ponovno spojeni (koraci za premotavanje se nalaze u uputama za rad). 

 1. Što trebam učiniti ako je prijemnik uključen, ali izlaz ne prikazuje 230 V napajanje? 

Prijemnik jedinice ima izlazne terminale bez potencijala (bez izlaza), tako da u osnovi izlazi ne pokazuju napon od 230 V, spaja samo dvije žice koje su spojene ili prekidaju međusobnu vezu između njih. Ako želite da mrežni napon od 230 V bude izlazni na izlaz jedinice, spojite mrežni kabel na 1 ili 2 priključnu točku uređaja prema uputama za rad. Prije spajanja uvijek od-spojite odgovarajuće fazno ožičenje i provjerite je li ožičenje pravilno izvršeno od strane kvalificirane osobe. 

 1. Što uzrokuje nesigurno povezivanje preko radio frekvencije? 

Postoji nekoliko razloga za to. Najčešći uzroci: 

• Korištenje neispravnih stavki (npr. Ispražnjenih ili ne-alkalnih baterija) 

• Prevelike ili previše prepreka (npr. Nekoliko armiranobetonskih ploča, više debelih zidova itd.) Između odašiljača i prijemnika 

• neispravno postavljanje termostatskog odašiljača ili prijemnika (vidi gore) 

• koristiti drugu obližnju radio-frekventnu opremu (kao što su neke bebe gitare ili bežični slušalice) 

• ostali vanjski poremećaji (npr. Na krovu ili u blizini velike antene) 

 

Neki problemi (npr. Prekomjerna udaljenost ili previše prepreka između odašiljača i prijemnika) mogu se riješiti pomoću COMPUTHERM Q2RF signalnog pojačala. 

 1. Kako proizvod radi nakon nestanka struje? 

Nakon što se napajanje vrati, izlaz prijamnika se u početku isključuje. Međutim, kako odašiljač ponavlja tekuću naredbu prekidača svakih 5 minuta, kontrolni sustav grijanja / hlađenja vratit će se na prethodno podešeni način nakon 5 minuta nakon nestanka struje. 

 1. Što trebam učiniti ako odašiljač ne komunicira s prijemnikom ili je neizvjestan? 

Postoji nekoliko razloga zašto odašiljač ne može komunicirati s prijemnikom na određen način. Da biste riješili taj problem, preporučujemo da isprobate sljedeće prijedloge: 

• Zamijenite bateriju termostatskog odašiljača. Budite sigurni da koristite samo nove alkalijske baterije. Druge, dugotrajne ili izdržljive (npr. Tradicionalne karbonske cinkove) baterije, uronjene baterije, uporaba punjivih baterija ne odgovara radu uređaja. 

• Provjerite jesu li dvije jedinice ugođene. Ako dvije jedinice ne komuniciraju izravno jedna uz drugu, vjerojatno će ih trebati ponovo konfigurirati kako je opisano u uputama za rad. 

• Postavite termostat - odašiljač i prijemnu jedinicu bliže zajedno, ili ugraditi pojačalo signala između dvije jedinice kao što je moguće u pola udaljenosti, ako smatra da su predaleko jedna od druge. 

• Provjerite jesu li termostatski odašiljač i prijemnik ugrađeni kako je opisano. Ako nije, pomaknite ih prema opisu (vidi gore). 

• Nemojte koristiti druge standardne radio-frekvencijske uređaje (kao što su neki dječji prijenosnici ili bežični slušalice). 

 1. Možete li istovremeno koordinirati termostat s više prijemnika? 

Da. Računalni bežični termostati COMPUTHERM mogu kontrolirati više radio-frekvencijskih jedinica istodobno, kao što su Q1RX, Q3RF prijemnik, Q7RF prijemnik. Da biste uspostavili vezu, prijemne jedinice moraju biti smještene u načinu sinkronizacije, a zatim držite tipke SET i DAY na prednjoj strani Q7RF termostata sve dok LED na prijemniku ne trepne. 

 1. Što da radim ako, po mom mišljenju, termometar termostata ne mjeri točno? 

Preko gumba na prednjoj strani termostata kratko pritisnite SET. Zatim kratko pritisnite tipku DAY i odmah pritisnite tipku HOLD. CAL se pojavljuje na zaslonu i tipka +/- može promijeniti prikazanu temperaturu u odnosu na izmjerenu vrijednost. 

 1. Što znače ikone ''LO'' ili ''HI'' koje se pojavljuju na zaslonu pri izmjerenoj temperaturi? 

Znači da je temperatura mjerena uređajem izvan mjernog područja termometra: LO je prenizak, HI označava previsoku temperaturu. To se može dogoditi kada je uređaj u ekstremnim hladnim ili toplim uvjetima kada je termo-element fizički oštećen (npr. Pritisnut između dviju stopa toplomjera ili ako se senzor temperature prekine) ili kada je senzor temperature propustio iz drugih razloga? 

 


IZBOR TERMOSTATA:     Computherm Q3     ComputhermQ3RF    Computherm Q7    Computherm Q7RF    ComputhermQ8RF


.

COMPUTHERM Q8RF