Naše  Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Više o kolačićima pročitajte ovdje " Pravila privatnosti ".

Kategorije / Proizvodi
Brza dostava
Brza dostava
na kućnu adresu!
Velika zaliha proizvoda.
Velika zaliha proizvoda.
Gotovo svi proizvodi su dostupni odmah.
Q3 digitalni sobni termostat
25,00 euro
22,50 euro
Popust: 2,50 euro 10%
Trajanje sniženja: 01.09.2023 -
količinakom

Q3 digitalni sobni termostat

25,00 euro
22,50 euro
Popust: 2,50 euro 10%
Trajanje sniženja: 01.09.2023 -
količinakom
Šifra artikla: Q3

Jednostavni digitalni termostat za regulaciju temperature u prostorijama. Pruža dodatnu mogućnost podešavanja komfornog i štednog načina rada.

Raspoloživost: Na zalihi
Trošak/Cijena dostave: 5,00 euro
Očekivana isporuka: 19. Lipanj 2024.

Opis

COMPUTHERM Q3 sobni termostat sa prekidačem prikladan je za upravljanje velikom većinom kotlova i klima uređaja na tržištu u Hrvatskoj. Lako se može spojiti na bilo koji plinski kotao ili klima uređaj s dvožičnim priključkom sobnog termostata, bez obzira ima li upravljački krug od 24 V ili 230 V.

Preporučujemo ga za mjesta gdje nije potrebno programiranje, ali važno je točno mjerenje temperature i podešavanje temperature, kao i točnost uključivanja.

Glavne značajke:

  • Precizno mjerenje temperature
  • Jednostavno prebacivanje između udobnosti i ekonomične temperature
  • Odabir osjetljivosti prebacivanja
  • Unutarnja kalibracija termometra
  • Jednostavno prebacivanje između načina hlađenja i grijanja

Nije programabilan, ali njegov digitalni zaslon omogućuje preciznije mjerenje temperature i podešavanje od jednostavnih mehaničkih termostata.

Istodobna uporaba nekoliko sobnih termostata COMPUTHERM i jednog zonskog regulatora COMPUTHERM Q4Z pruža mogućnost da se npr. osim pokretanja kotla, određeni termostat može upravljati i pumpom ili zonskim ventilom. Na taj je način lako podijeliti sustav grijanja na zone, zahvaljujući čemu se grijanje svake prostorije može zasebno kontrolirati, čime se uvelike povećava udobnost. Nadalje, zoniranje sustava grijanja također uvelike doprinosi smanjenju troškova energije, jer se samo griju prostorije u kojima je to potrebno.

Specifikacija proizvoda

Podesivi raspon temperature 5 - 40 ° C (u koracima od 0,5 ° C)
Područje mjerenja temperature 3 - 45 ° C (u koracima od 0,1 ° C)
Točnost mjerenja temperature ± 0,5 ° C
Odabir osjetljivosti uključivanja ± 0,1 ° C; ± 0,2 ° C
Preklopni električni napon 24V AC / DC… 250V AC, 50Hz
Opterećenost 8A (2A induktivno opterećenje)
Napon baterije 2 x ALKALNA baterija veličine 1,5V AA (LR6)

Česta pitanja

Za što se može koristiti COMPUTHERM Q3 sobni termostat?
COMPUTHERM Q3 sobni termostat je posebno dizajniran za upravljanje sustavima grijanja i hlađenja. Pogodan je i za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti/isključiti uklanjanjem i vraćanjem napajanja.

S kojim baterijskim uloškom se termostat može koristiti?
Uređaj radi s 2 alkalne baterije od 1,5 V (tip LR6; veličina AA). U uređaju se smiju koristiti samo nove alkalne baterije. Druge baterije koje se nazivaju dugovječnim ili trajnim (npr. konvencionalne ugljično-cink), poluprazne baterije ili upotreba punjivih baterija nije prikladna za rad uređaja.

Što znači ikona bA koja se izmjenjuje na zaslonu na mjestu temperature?
To znači da su baterije slabe i da ih je potrebno zamijeniti.

Koliki je životni vijek baterija kada se koristi termostat?
Očekivani vijek trajanja baterije pri normalnoj upotrebi je cca. 1,5-2 godine.

Kojim uređajima je COMPUTHERM Q3 prikladan za upravljanje?
COMPUTHERM Q3 sobni termostat s preklopnim načinom rada prikladan je za upravljanje velikom većinom bojlera i klima uređaja na tržištu u Hrvatskoj. Lako se može spojiti na bilo koji plinski bojler ili klima uređaj sa  2-točnom priključnom točkom za sobni termostat, bez obzira na to ima li upravljački krug od 24 V ili 230 V. Termostat je također prikladan za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti/isključiti uklanjanjem i vraćanjem napajanja.

Je li za rad termostata potrebno napajanje od 230 V?
Ne. Za rad termostata potrebne su 2 alkalne baterije od 1,5 V (tip LR6; veličina AA).

Gdje treba postaviti termostat?
Preporučljivo je postaviti termostat na zid prostorije koja se koristi za redovitu ili dugotrajnu uporabu na način da bude u smjeru prirodnog kretanja zraka u prostoriji, ali da nije izložen propuhu ili ekstremnoj toplini (npr. sunčeva svjetlost, hladnjak, dimnjak itd.). Njegova optimalna lokacija je 1,5 m iznad razine poda.

Kako spojiti proizvod?
Uređaj mora instalirati / pustiti u rad stručna osoba! Uređaj koji se kontrolira mora biti spojen na 1-2 priključne točke na stražnjoj strani termostata. Za detaljniji opis pogledajte upute za uporabu proizvoda.

Može li se koristiti Q3 za klima uređaje?
Da. Moguće je prebacivanje između načina grijanja i hlađenja termostata. Termostat uključuje klima uređaj prema odabranoj osjetljivosti uključivanja iznad zadane temperature u načinu hlađenja a i ispod nje isključuje.

Kako prebaciti termostat u način hlađenja?
Prespojnik unutar (jumper) termostata mora se premjestiti iz tvornički zadanog položaja (grijanje) u položaj hlađenja.

Zašto termostat ne uključuje grijač?
Razloga za to može biti nekoliko. Najčešći problemi su:

  • upotreba neodgovarajuće baterije nije ispravna (kao što je ispražnjena ili ne alkalna baterija) 
  • spajanje (koje u nesretnom slučaju također može uništiti relej u uređaju, ili čak može uništiti i elektroniku kontroliranog uređaja)

Što trebam učiniti ako se uređaj uključi, ali na izlazu ne pokazuje mrežni napon od 230 V?
Uređaj ima izlazne priključne točke bez potencijala (bez napona), tako da se prema zadanim postavkama na njegovim izlazima ne pojavljuje napon od 230 V, već samo zatvara dvije spojene žice ili prekida vezu između njih. Ako želite da se pri uključivanju uređaja na izlazu prikaže mrežni napon od 230 V, na priključnu točku 1 ili 2 uređaja potrebno je spojiti mrežni fazni kabel prema uputama za uporabu. Prije spajanja provjerite je li faza bez napona i da spajanje izvodi kvalificirana osoba!

Što trebam učiniti ako, po mom mišljenju, termometar termostata ne mjeri točno?
Unutar termostata nalazi se narančasti potenciometar koji se može podesiti odvijačem. Ako se gumb okrene u smjeru kazaljke na satu, prikazana temperatura će se nakon kratkog vremena promijeniti na višu temperaturu, ako se okrene u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, promijenit će se na nižu temperaturu.