Naše  Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Više o kolačićima pročitajte ovdje " Pravila privatnosti ".

Brza dostava
Brza dostava
na kućnu adresu!
Velika zaliha proizvoda.
Velika zaliha proizvoda.
Gotovo svi proizvodi su dostupni odmah.
Wifi i bežični termostat B400RF
192,50 euro
182,50 euro
Popust: 10,00 euro 5%
Trajanje sniženja: 01.07.2024 -
količinakom

Wifi i bežični termostat B400RF

192,50 euro
182,50 euro
Popust: 10,00 euro 5%
Trajanje sniženja: 01.07.2024 -
količinakom
Šifra artikla: B400RF

Wi-Fi termostat B400RF je bežični preklopni uređaj kojim se može upravljati putem interneta s pametnog telefona, tableta i računala, a prvenstveno se preporučuje za upravljanje centralnim grijanjem i električnim uređajima.

Raspoloživost: Na zalihi
Trošak/Cijena dostave: 5,00 euro
Očekivana isporuka: 29. Srpanj 2024.

Opis

Wi-Fi termostat COMPUTHERM B400RF je lako se može spojiti na bilo koji plinski bojler, kotao, klima uređaj ili drugi električni uređaj koji ima dvožičnu priključnu točku za sobni termostat, bez obzira na to ima li upravljački krug od 24 V ili 230 V.

Uređaj se sastoji od dvije jedinice. Jedan je termostat (predajnik), drugi je prijemnik koji upravlja kotlom. Između dvije jedinice postoji bežična (radio frekvencijska) veza, tako da nema potrebe za izgradnjom ožičenja, što je posebno korisno kod nadogradnje starih zgrada.

Korištenjem proizvoda grijanje vašeg stana, kuće ili kuće za odmor može se kontrolirati bilo kada i s bilo kojeg mjesta.

Termostat je posebno idealan ako:

 • ne koristite svoj stan ili kuću prema unaprijed utvrđenom dnevnom redu,
 • napušta dom na neodređeno vrijeme tijekom sezone grijanja,
 • također želite koristiti svoju vikendicu tijekom sezone grijanja.

Istodobna uporaba više COMPUTHERM sobnih termostata i jednog COMPUTHERM Q4Z zonskog kontrolera pruža mogućnost npr. osim pokretanja kotla, određeni termostat mora kontrolirati i pumpu ili zonski ventil. Na taj je način jednostavno podijeliti sustav grijanja na zone, zahvaljujući kojima se grijanje svake prostorije može zasebno kontrolirati, čime se uvelike povećava udobnost. Nadalje, zoniranje sustava grijanja također uvelike doprinosi smanjenju troškova energije, jer se uvijek griju samo prostorije u kojima je to potrebno.

Glavne značajke:

 • Bežično upravljanje dodirnim zaslonom
 • Korisničko sučelje: zaslon osjetljiv na dodir, telefonska aplikacija, web stranica
 • Termostat je slobodan za nošenje unutar dometa
 • Daljinski upravljač
 • Ručni i programirani način rada
 • Jednostavno prebacivanje između načina hlađenja i grijanja
 • Detekcija vlage
 • Podesiva osjetljivost prebacivanja
 • Funkcija timera
 • Postavite ograničenja alarma
 • Kontrola od strane više korisnika

Imate dodatna pitanja u vezi Computherm termostata B serije? Za što se može koristiti, gdje postaviti termostat, kako spojiti termostate? Možete odgovore pročitati ovdje.

Sve Wi-Fi aplikacije za Computherm termostate pogledajte ovdje.

Specifikacija proizvoda

Raspon mjerenja temperature -40 °C do +125 °C (u koracima od 0,1 °C)
Točnost mjerenja temperature ± 0,5 °C (pri 25 °C)
Podesivo temperaturno područje -55 °C do +100 °C (u koracima od 0,1 °C)
Raspon kalibracije temperature ± 9,9 °C (u koracima od 0,1 °C)
Točnost mjerenja vlažnosti ± 2% RH (pri 25°C, 20 do 80% relativne vlažnosti)
Podesiva osjetljivost prebacivanja 0 °C do ± 74 °C (u koracima od 0,1 °C)
Napon napajanja termostata mikro USB 5 V DC, 1 A
Napon napajanja prijemnika 100-240 V AC; 50/60 Hz
Preklopni napon Max 30 V DC / 250 V AC
Preklopna struja 16 A (induktivno opterećenje 4 A)
Radna frekvencija RF 433 MHz, Wi-Fi (b / g / n) 2,4 GHz
RF komunikacijski domet približno 250 m na otvorenom terenu

Youtube video

Česta pitanja

Kako radi COMPUTHERM B400RF Wi-Fi termostat?
COMPUTHERM B400RF Wi-Fi sobni termostat je posebno dizajniran za upravljanje sustavima grijanja i hlađenja. Termostat povezuje vaš pametni telefon, prijenosno računalo ili računalo s uređajem kojim želite daljinski upravljati. S B400RF možete postaviti temperaturu svog doma iz sata u sat i imati mogućnost postavljanja i kontrole putem interneta.

Uključivanje/isključivanje kontroliranog uređaja omogućuje stalnu, ugodnu temperaturu uz izbjegavanje nepotrebnih gubitaka energije. Proizvod je posebno idealan ako svoj dom ili kuću ne koristite prema unaprijed određenom rasporedu, napuštate svoj dom na neodređeno vrijeme tijekom sezone grijanja ili ako želite koristiti svoju kuću za odmor tijekom sezone grijanja.

Termostat je također prikladan za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti/isključiti uklanjanjem i vraćanjem napajanja. 

Kako B400RF smanjuje plaćanje na vašem računu?
Uz B400RF možete postaviti temperaturu koju želite za svaki sat dana i noći. To će vašem domu uvijek dati temperaturu koja vam je potrebna. Pruža udobnost bez upotrebe nepotrebne energije. Uvijek koristite samo onoliko energije koliko vam je potrebno, tako da možete uštedjeti do 30% na troškovima grijanja. Osim toga, možete uštedjeti energiju zahvaljujući njegovom daljinskom upravljaču, jer vam omogućuje da isključite uređaj kojim želite daljinski upravljati, a zatim ga kasnije uključite u slučaju odsutnosti/odlaska.

Koje vrste uređaja možete kontrolirati s B400RF?
COMPUTHERM B400RF preklopni sobni termostat prikladan je za upravljanje velikom većinom bojlera, kotlova i klima uređaja na tržištu u Hrvatskoj. Lako se može spojiti na bilo koji plinski bojler sa dvo-točnom  priključnom točkom sobnog termostata, kao i na bilo koji klima uređaj ili drugi električni uređaj, bez obzira na to imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V.

Može li se koristiti s B400RF sa klima uređajima?
B400RF je zbog svojih svojstava idealan za upravljanje grijanjem, ali se može koristiti i za upravljanje klima uređajem. Možete se prebacivati ​​između različitih načina rada u izborniku postavki termostata.

Može li B400RF koristiti SAMO za kontrolu grijanja?
Ne, uređaj se također može koristiti za upravljanje rashladnim sustavima ili u osnovi bilo kojim uređajem koji se u praksi može koristiti samo s on/off funkcijom. Možete se prebacivati ​​između različitih načina rada u izborniku postavki termostata.

Koja vrsta baterije/mrežnog napajanja je potrebna za rad B400RF?
Za rad središnje jedinice zaslona osjetljivog na dodir u boji potrebno je 5 V DC, što se može osigurati spajanjem mrežnog adaptera i mikro USB kabela koji se isporučuje s uređajem za 230 V mrežno napajanje. Prijemnik radi izravno iz mrežnog napajanja od 230 V. Za rad uređaja nije potrebna baterija.

Gdje mogu pronaći upute za uporabu uređaja?
Upute o instaliranju i rukovanju B400RF pogledajte na linku: Upute za rukovanje Computherm termostata B400RF

Gdje mogu preuzeti mobilnu aplikaciju B400RF?
Ako koristite operativni sustav Android, aplikaciju možete preuzeti iz trgovine Google Play. Ako koristite iOS, aplikaciju možete preuzeti s iTunes Storea. Naziv aplikacije: COMPUTHERM B serija.

Koliko B400RF uređaja se može kontrolirati iz jednog profila?
Bilo koji broj uređaja. Svaki B400RF koji instalirate može se dodati vašem profilu, što ga čini kontroliranim iz vašeg profila.

Ometaju li se međusobno više termostata B400RF koji se koriste u stanu?
Ne. Svaki termostat ima svoju šifru, koja jamči siguran rad uređaja bez problema. Kao rezultat toga, u suštini bilo koji broj uređaja može se koristiti u neposrednoj blizini jedan drugome bez izazivanja ikakvih problema u komunikaciji uređaja.

Da li vam je obavezno potrebna Wi-Fi veza s pristupom internetu za korištenje B400RF?
Za postavljanje i programiranje uređaja potrebna vam je Wi-Fi veza s pristupom internetu, ali nakon toga će vaš uređaj nastaviti raditi i bez internetske i Wi-Fi veze. Proizvodom možete upravljati i lokalno pomoću zaslona osjetljivog na dodir u boji. Međutim, za praktično korištenje preporučuje se Wi-Fi veza s pristupom internetu.

Kako možete spojiti uređaj?
Za detaljne informacije pogledajte upute za uporabu uređaja.

Gdje bi se trebala nalaziti središnja jedinica termostata i prijemnik?
Preporučljivo je središnju jedinicu, koja uključuje i temperaturni senzor termostata, smjestiti u prostoriju za redovite ili dugotrajne boravke na način da bude izložena prirodnom kretanju prostorije, ali ne i propuhu ili ekstremne topline (npr. sunčevo zračenje, hladnjak, dimnjak, itd.). Njegov optimalan položaj je 0,75-1,5 m iznad razine poda.

Prijemnik termostata COMPUTHERM B400RF treba postaviti u blizini kotla na mjestu zaštićenom od vlage i topline. Prilikom odabira mjesta prijamnika također treba uzeti u obzir da širenje radio valova umanjuju teški metalni predmeti (npr. kotlovi, međuspremnici itd.) ili metalne građevinske konstrukcije mogu negativno utjecati na širenje valova. Ako je moguće, preporučamo da prijamnik postavite na udaljenosti od najmanje 1-2 m i na visini od 1,5-2 m od kotla i drugih velikih metalnih konstrukcija kako biste osigurali radiofrekvencijsku komunikaciju bez smetnji. Preporučujemo da prije instaliranja prijemnika provjerite pouzdanost Wi-Fi mreže na odabranom mjestu. Ne postavljajte prijemnik ispod poklopca kotla ili u neposrednoj blizini vrućih cijevi ili crpki, jer to može oštetiti komponente i ugroziti stabilnu Wi-Fi vezu. Nadalje, preporuča se da se prijamnik napaja električnom energijom iz druge utičnice od kotla (ako je moguće, iz druge faze) i da se mrežno napajanje ni na koji način ne usmjerava od kotla do prijemnika. Kako biste spriječili strujni udar, spajanje prijemnik na bojler prepustite stručnjaku!

Je li moguće spojiti dodatni senzor temperature na B400RF?
Da, na COMPUTHERM B400RF je moguće spojiti dodatni žičani ili dodatni bežični senzor temperature. Ovi dodatni temperaturni senzori nisu dio osnovnog paketa uređaja.

Što trebam učiniti ako se uređaj uključi, ali se na njegovom izlazu ne pojavi 230 V?
Uređaj ima izlazne priključne točke bez potencijala (bez napona), tako da se prema zadanim postavkama na njegovim izlazima ne prikazuje 230 V, samo su dvije spojene žice zatvorene ili je veza između njih prekinuta. Ako želite da se pri uključivanju uređaja na izlazu prikaže mrežni napon od 230 V, na NO ili COM priključnu točku uređaja potrebno je spojiti mrežni fazni kabel prema uputama za uporabu. Prije spajanja, svakako odspojite kabel za napajanje i neka ga spoji kvalificirana osoba.

Što da napravim ako mislim da termometar termostata ne mjeri točno?
Temperatura koju mjeri uređaj može se kalibrirati tako da se modificirane vrijednosti temperature već prikazuju na korisničkom sučelju. Kalibracija izmjerene temperature može se izvesti u skladu sa uputama za uporabu, opisana je u odjeljku 8.c. 

Što ako je signal vašeg Wi-Fi usmjerivača slab, a B400RF je izvan dometa usmjerivača?
Ako možete, pomaknite usmjerivač bliže B400RF. Druga mogućnost je postavljanje pojačala Wi-Fi signala između usmjerivača i B400RF, što će povećati domet usmjerivača.

Što učiniti ako se termostat ne uspije povezati s Wi-Fi mrežom?
Preuzmite i pogledajte naš dokument s prijedlogom za Wi-Fi mrežnu vezu.

Što učiniti ako imate problema s Wi-Fi vezom?
Ako se proizvodom ne može upravljati putem interneta jer se na sučelju pojavljuje "Povezivanje", a uređaj ne reagira na promjene, veza između proizvoda i internetskog sučelja se izgubila. Razloga za to može biti nekoliko. Najvjerojatniji problem je zbog Wi-Fi usmjerivača koji koristite. Usmjerivače treba s vremena na vrijeme ponovno pokrenuti isključivanjem i ponovnim uključivanjem napajanja. U većini slučajeva, ova vrsta problema može se eliminirati. Ako nakon nekoliko minuta proizvod i dalje nije dostupan na sučelju, preporuča se da ponovo spojite proizvod na Wi-Fi mrežu u skladu s odjeljkom 6.2 Korisničkog vodiča. kako je opisano u poglavlju. Ako je veza uspješna, ali proizvod još uvijek nije dostupan, preporuča se resetirati usmjerivač na tvorničke postavke jer se uređaj možda neće moći povezati s internetom zbog postavki. Sve dok termostat nije dostupan putem interneta, možete njime upravljati lokalno pomoću zaslona osjetljivog na dodir u boji.

Kako proizvod nastavlja raditi nakon nestanka struje?
Nakon nestanka struje, uređaj će nastaviti raditi prema postavkama prije nestanka struje (prema postavljenom programu u programiranom načinu rada).

Kako se uređaj može vratiti na tvorničke postavke?
Uređaj se može vratiti na tvorničke postavke u izborniku na sučelju zaslona osjetljivog na dodir